Torcida zove Poreznu upravu i DORH u Poljud

hajduk split torcida, Hajduk, Split, Hajduk, hajduk split torcida, nk hajduk split, Hajduk, barcelona, HNK Hajduk, FK Željezničar, Torcida, rođendan, Hajduk, Dinamo Hajduk, Torcida, maksimir, Hajduk, nk rijeka, HNK Rijeka, kazne, Torcida, prvak hrvatske, Torcida, vatrogasci, Hajduk, Torcida, Hajduk, torcida hajduk, everton, Torcida, hajduk split torcida, Hajduk

Nakon javnog prepucavanja bivšeg i sadašnjeg predsjednika Mate Peroša i Joška Svaguše oko stanja na klupskom računu, navijači su zatražili i da se u raščišćavanje situacije uključe Porezna uprava, HANFA i Državno odvjetništvo, kako bi se utvrdilo obmanjuju li se javnost i mali dioničari, ili se u Hajduku događaju malverzacije i pokušaj prikazivanja lažne balance.

Drugim riječima, je li novac nestao – kako tvrdi Peroš – ili ga nije ni bilo, što govori Svaguša.

'Hrvatskim zakonima uređena je obveza objavljivanja financijskog izvještaja, a za njih odgovara zakonski predstavnik trgovačkog društva. Kad članovi uprave ili nadzornog odbora površno i neistinito informiraju javnost i male dioničare, šteta se čini ugledu društva i njegovom poslovnom kredibilitetu, ali se i narušavaju prava ulagača', upozoravaju u Torcidi.

'Do svega ovoga ne bi ni došlo da je službeno usvojen Kodeks upravljanja Hajdukom, koji od svakog djelatnika kluba – a posebno predsjednika – zahtijeva ispunjavanje svega devet točaka. Kome to nije u interesu?' – javno pitaju navijači.

Od gradskih vijećnika traži se hitna rasprava o Hajduku, ne samo zbog njegovog značaja kao splitskog simbola, već i zbog milijunskih iznosa kojima se, po izjavama sadašnjih i bivših čelnika kluba, vrlo neodgovorno upravlja.

'Kao udruga građana sa 8360 članova, smatramo da je upravo Kodeks upravljanja Hajdukom nužan korak u trasiranju kluba na prave staze. Ukoliko Gradsko vijeće smatra da čelnici Hajduka ne trebaju djelovati u skladu s Kodeksom kojeg je svojim vlastoručnim potpisom podržalo preko 34.000 navijača ili ne trebaju ispunjavati neku od njegovih točaka, molili bi da nam vijećnici obrazlože takvo svoje mišljenje i iza njega stanu svojim imenom i prezimenom', zaključuju u Torcidi.

slobodna dalmacija