Torcida je organizirala akciju u Beogradu koja zvuči kao filmski scenarij!

Torcida, hajduk split torcida
Torcida je ponovno u posjedu svog udarnog transparenta kojega su im uzeli srbijanski policajci tijekom maltretiranja nakon povratka iz Bugarske. Kao što smo već objavili, transparent je danas izvješen na prostorijama Kluba navijača na Starom placu, a priča oko povratka je gotovo filmska.

Prvo se na internetu pojavila vijest da se transparent prodaje za par tisuća eura, što je nevjerojatno jer se zna da ga je policija uzela Torcidi. Kako doznajemo, kada su navijači Rada, United Force, saznali da na ovaj krajnje nenavijački način želi zaraditi jedan stariji radovac, oteli su mu transparent i uspostavili kontakt s Torcidom. Željeli su vratiti transparent i iz ove priče izaći krajnje fer.

Na Torcidi je bilo hoće li prihvatiti izazov i doći u Srbiju po transparent, jer Radovi navijači nisu pristali da ga samo pošalju u Split. Vrlo je opravdano bilo smatrati da se radi o nekoj zamci. I to u državi u kojoj policija krade predmete od hrvatskih navijača. Što učiniti? Treba li vjerovati da United Force ovo sve rade da ispadnu navijački ispravni? Kako će drugi navijači reagirati na odlazak torcidaša u Beograd ili ako budu snimljeni kojim riječima objasniti 'druženje' s radovcima? Tisuću je bilo pitanja, ali Torcida je prelomila: ide se u Beograd po 'krpu', pa što bude!

Međutim, kako doznajemo, organizirana je bila prava akcija, nalik onima iz špijunskih filmova. Dva torcidaša su išla zrakoplovom u Beograd, a na beogradskom su ih aerodromu prema dogovoru čekala dva radovca koji su im dali transparent. U WC-u se provjerilo je li zaista u vrećici transparent po kojega su došli, a kada se vidjelo da je sve u redu, nakon par razmijenjenih rečenica s UF-ovcima, krenulo se na avion. Sve se odigralo u nevjerojatnih 20 minuta, a - najzanimljivije - ta dva pripadnika Torcide su imali pratnju za koju nitko nije znao! Naime, grupa torcidaša je došla u beogradsku zračnu luku i pratila da se nešto ne dogodi dvojici kolega. Osiguranje je bilo 'maskirano', bili su uglavnom odjeveni u poslovna odijela tako da ništa ne bude sumnjivo.

Torcidaši su s transparentom sigurno otišli iz Beograda, a svakako se treba reći da se u ovoj situaciji United Force pokazala kao grupa koja drži do navijačkog kodeksa.

Bila je ovo nevjerojatna priča o kojoj će se, vjerujemo, više govoriti kako vrijeme bude odmicalo...

dalmatinskiportal.hr