ŠOŠE ZA HERCEGOVINA.INFO Sve je ovo stres, moram "povući ručnu"

džemil šoše
Privatni album

Džemil Šoše, direktor Veleža prije nekoliko dana doživio je blaži srčani udar te je završio na odjelu invazivne kardiologije u SKB Mostar.

Kako kaže za hercegovina.info, stezanje u prsima osjetio je u teretani i odmah je otišao u KB "Dr. Safet Mujić" gdje su ga prebacili za SKB Mostar.

"Sreća je da sam bio savjestan i odmah otišao u bolnicu. Došao sam u tom najvažnijem trenutku, što se kaže u "zlatnom satu" pa i nije to bio pretjeran udar. Neću imati nikakvih posljedica i ožiljaka. Moći ću nastaviti sa svojim životom kao i do sada. Već sam izlazio ispred bolnice, a prema riječima liječnika pratit će me još dva dana pa će me pustiti. Baš sam se šalio s njima zašto me nisu pratili preko vikenda pa da danas izađem, ali sve je to dobro."

"Živim sportskim životom, nemam nekih poroka. Činjenica jeste da uzimam cigarete, ali nije da palim jednu za drugom. Uvijek sam s ekipom na basketu, u teretani, trčanju. Ne možete ni zamisliti koliko sam kilometara šetnje napravio za vrijeme ove pandemije po prirodi."

džemil šoše

Što kažu doktori?

"I oni su iznenađeni. Nemam šećer, masnoću, tlak. Sve je ovo stres i on je jedini razlog. Ja sam bio ljudima na raspolaganju 24 sata. Kada bi me netko zovnuo, nema da ne mogu, odmah sjednem u auto i idem. No, to čovjek sad mora promijeniti. Nikako nisam bio kući, a i kada dođem konstantno sam u razgovorima na mobitelu. Moraju se neke stvari promijeniti. Rekli su mi da nisam srčani bolesnik. Samo je jedna vena bila začepljena. Radili su mi koronarografiju, a ne operaciju", kaže nam Šoše.

U bolnici ima odličnu brigu i njegu od strane osoblja.

"Posebno se ovom prigodom zahvaljujem svim liječnicima u KB "Dr. Safet Mujić" i svima u SKB Mostar, a posebno osoblju s odjela invazivne kardiologije. Ovdje se osjećam kao u hotelu. Svi me paze i čak je i odlična zafrkancija između nas."

Veliku podršku dali su Šoši i svi klubovi.

"Zahvaljujem se svima. One koje možda niste vidjeli na njihovim stranicama, oni su mi poslali mailove i poruke podrške. Hvala im svima."

Što po izlasku iz bolnice?

"Moram malo "povući ručnu". Znao sam i sam prije govoriti da će me brzo "opaliti", ali to je bilo kao šala. No, kada se dogodi nešto ovako, čovjek se zamisli. Idem sada dva-tri mjeseca na selo na vikendicu i tamo ću odmarati. Ima u Veležu kvalitetnih ljudi koji će raditi", rekao je Džemil Šoše u razgovoru za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.