PREDSJEDNIK VELEŽA "Odlazak trenera je neočekivan, doveli smo sportskog direktora, a sinoć nakon svega ipak nisam mogao inzistirati na odlasku"

FK Velež,Senad Husnić,feđa dudić,džemil šoše,Senad Husnić,FK Velež,Šemsudin Hasić,Senad Kevelj
Sportsport.ba

Burno je proteklih dana u Veležu. Nakon velikog slavlja i osvajanja Kupa nakon 36 godina te ponovnog izlaska na europsku scenu, drugu godinu zaredom, u mostarskom klubu dogodile su se ne baš planirane stvari.

Najprije je prošlog tjedna u javnost dospjela vijest kako je ostavku podnio direktor kluba Džemil Šoše. Nakon toga stiže informacija o odlasku trenera Feđe Dudića, da bi na jučerašnjoj skupštini kluba svoju ostavku ponudio i predsjednik kluba Senad Husnić.

Na kraju je sve rezultiralo tim da je otišao samo Dudić koji je danas potpisao za Sarajevo, dok su Šoše i Husnić ostali na svojim funkcijama.

Predsjednik Veleža kaže nam kako je odlazak trenera neočekivan.

"Nismo ovo planirali ni očekivali. Mi smo sve trenerove želje, u vidu pojačanja koja je on zatražio odlučili ispuniti tako da to sigurno nije razlog njegov odlaska. Mogu vam reći da i sada nakon što nas je trener napustio pregovaramo s tim igračima i radimo na njihovom dovođenju. Trener Dudić je vjerojatno trebao novi izazov kroz FK Sarajevo. To je ono što ja vidim kao razlog njegovog odlaska", kaže predsjednik Veleža za Hercegovina.info.

I sam je sinoć ponudio ostavku na Skupštini kluba.

"Istina. Moram reći kako sam malo umoran od svega. Već šest godina sam u klubu, a ove godine smo imali puno turbulencija. Bili smo u dnu prvenstvene ljestvice, oduzeti su nam bodovi, pa kazna sa šest utakmica bez navijača. Trebalo je uz sve i graditi kakve takve odnose s Nogometnim savezom BiH. Nakupilo se svega i čovjek se umori. No, skupštinari nisu sinoć prihvatili moju ostavku. Nisam ni ja mogao nakon nepredvidive situacije s trenerom inzistirati i reći "neću". Za sada ostajem, ali vidjet ćemo dalje. Još ćemo razgovarati o ovome. Još jednom ponavljam kako sam umoran", kaže nam Husnić.

Kada je riječ o odlasku direktora Džemila Šoše Husnić kaže.

"To je dezinformacija i sam direktor je to demantirao. Tu imamo drugi problem, a to je da njega treba rasteretiti. On doslovno obavlja sve moguće direktorske funkcije u klubu koliko ih god ima. Čovjek je razvučen na sve strane i treba mu olakšati posao".

Već se nešto napravilo po tom pitanju.

"Tako je. Praktički smo sve dogovorili s novim sportskim direktorom, odnosno s čovjekom koji će biti koordinator između momčadi i uprave. Radi se o našem nekadašnjem voditelju omladinske škole Dženisu Ćosiću koji je bio pomoćnik Husrefa Musemića u ekipi Tuzla City", otkriva Husnić.

Kada smo već kod Musemića pojavile su se informacije kako bi upravo on mogao sjesti na klupu 'Rođenih'. Uz Mehu Kodru spominje se kao jedan od favorita.

"Mogu vam odmah reći kako su to samo medijska nagađanja i kako nije istina niti za jednog od navedene dvojice trenera. Imamo razgovora, aktivno se radi na novom treneru, ali isto tako mogu reći da nećemo srljati. Ima čak i trenera koje nam nude i koji nam se sami nude. Bolje je malo pričekati nego donijeti neku ishitrenu odluku i pogriješiti".

Velež je u posljednje tri godine postigao najbolje poslijeratne uspjehe. Mogu li svi gore navedeni događaji narušiti atmosferu. 

"Mi se trudimo da ne dođe do toga. Slavimo 100 godina kluba i netko će nekada slaviti novih 100. Ovaj klub nije započeo s ovom upravom niti će s njom završiti. Velež ide dalje s dobrom atmosferom ja se nadam".

Za kraj je nešto rekao i o europskim očekivanjima.

"S obzirom na to da smo u 2. pretkolu imamo jako teških protivnika. Isto tako ima nekih imena za koje smatram da ih možemo proći. Vidjet ćemo na kraju kako ćemo se predstaviti ove sezone", zaključio je Husnić u razgovoru za Hercegovina.info.