Sačuvaj nas Bože kuge, gladi, rata, Brazuce, Beusana i Gorana Vlaovića

HTV, SP Brazil

...da je najbolji igrač Hrvatske protiv Kameruna zapravo bio Sammir koji je ukupno pretrčao 13 metara, od toga 12 uludo, pokušavajući se sakriti frustriranim Kameruncima, Hrvatska televizija pobrinula se za navijače koji više od čitanja gluposti vole gledati i slušati gluposti.

Emisija 'Brazuca'takozvane javne televizije vjerojatno je nešto najgore, uz poraz protiv Brazila, što je moglo snaći nogometne ovisnike tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva. Jeftina šatorska zabava Hrvatske televizije u kojoj se izmjenjuju uvijek ista, dosadna, potrošena lica obogaćena je pojavom poznate hrvatske starlete, koja je nekoć bila vrlo atraktivna manekenka, Tine Katanić.

Gledajući, nažalost i slušajući, Tinu na Hrvatskoj televiziji dobijete dojam kako su zapravo 'dreseri' javne televizije imali najviše posla kako bi pripremili plavušu za javni nastup. Jedinstveni osmijeh i grimase ove 'novinarke' postali su zaštitni znak 'Brazuce', naime, Tina Katanić jednaku grimasu proizvodi i kad govori o voajerima unutar hrvatskog nogometnog kampa i kad govori o prosvjedima protiv Svjetskog prvenstva, koji su u Brazilu donedavno bili masovni te itekako krvavi, samo što se o tome nije puno pisalo, dernek Seppa Blattera, glavnog DONA FIFA-e, imao je prioritet.

Sve mudrosti koje nam je zadnjih petnaest godina servirala katedrala zloduha na Prisavlju moguće je dokučiti, međutim, što se krije iza 'zagonetnog Tininog osmjeha' ni najvećim meštrima filozofije u Hrvatskoj, poput Puhovskog ili profesora Rimca, danas nije jasno, iako se ne može reći da dreseri HRT-a nisu obavili solidan posao.

Goran Vlaović posebno je otkriće, iako se u početku pojavljivao u epizodnoj ulozi odlaskom Štimca s Hrvatske televizije na klupu reprezentacije Vlaovićeva uloga na HTV-u postala je jednako važna kao i uloga Fernanda Colunge u meksičkim sapunicama. Mnogi RTV pretplatnici nisu mogli ni slutiti da će doći dan kada će zaplakati za Igorom Štimcem, mnogima je bivši izbornik išao na jetra dok je s Božom Sušecom ili Dragom Ćosićem komentirao utakmice Vatrenih, međutim, u usporedbi s amaterom Vlavovićevog kalibra Štimac je bio Louis Van Gaal.

'Evidentno je' da Goran Vlaović nema pojma o čemu priča. Sjećate li se njegove avanture tijekom utakmice Bosna i Hercegovina - Argentina? Naravno, osamdeset posto Hrvata navijalo je za Argentinu, bez obzira koliko se mediji potrudili uvjeriti Hrvate da bi zapravo trebali navijati protiv Messija.

Hrvatska je nakon japanske krađe na otvaranju Svjetskog prvenstva pobijedila Kamerun isključivo zahvaljujući činjenici da sukomentator Drage Ćosića nije bio Goran Vlaović, naime, tijekom utakmice bivše napadač Vatrenih 'evidentno je' bio na klupi s Nikom Kovačem kako bi mu dao instrukcije za pobjedu protiv razbijene kamerunske 'vojske'.

Kakav bi to napadački red bio na Hrvatskoj televiziji kada bi prvi napad naše dalekovidnice sačinjavala samo dva napadača, Tina Katanić i Goran Vlaović, Radmanova moralna ubožnica odlučila je i ovog ljeta zaigrati agresivno, otvoreno, napadački te je ponovno prvoj momčadi pridodala slijepo 'Oko sokolovo' Matea Beusana, koji je ustvrdio da je japanski prevarant, Nishimura, sudio vrlo dobro protiv Hrvatske, a za Brazil, osim što je dosudio jedanaesterac koji, čini mu se, nije postojao.

Beusan je oduševio 'analizom' suđenja poslije utakmice Hrvatska - Kamerun, izgubljeni reprezentativac Kameruna, njihov navodno najbolji igrač, Song, napao je laktom Mandžukića u stilu Mela Gibsona iz filma Smrtonosno oružje, međutim, što su vidjeli svi novinari i 'eksperti' diljem svijeta, osim Tomislava Židaka koji nje napisao da se radilo o 'sudačkom pogurancu' te da 'FIFA vraća dugove Hrvatima', Beusanu je trebalo trideset kamera kako bi se uvjerio da je 'Song koristio lakat kao oružje'. Treba li reći sa čak ni Song nije imao primjedbe zbog isključenja?

Naposljetku, dobro je za Hrvatsku što Vatrenima nije sudio Beusan, već danas bi Modrić i ekipa putovali za Zagreb, ekonomskom klasom, ovako Japanac nam je ostavio barem nekakvu nadu.

Izvor: TinolovkaNews