PROBIJENI ROKOVI Je li trener Zrinjskog danas otkrio do kada će Plemići igrati u Čitluku?

Stadion Zrinjski
HŠK Zrinjski

U okviru 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski će sutra u Čitluku ugostiti Željezničar. Bit će to peta utakmica koju će Plemići odigrati u Čitluku s obzirom na to da radovi na travnjaku stadiona pod Bijelim Brijegom još uvijek traju i pitanje je kada će isti završiti. Velikih problema u prvom dijelu imao je Velež koji je morao biti domaćin, a Sarajevo doslovno diljem BiH traži stadione iz kola u kolo jer radovi kasne i na Koševu. 

Kasne i oni na stadionu HŠK Zrinjski. Uoči proljetnog dijela prvenstva plan je bio da se u Čitluku odigraju svega dvije utakmice, te da se onda Plemići vrate kući. Uoči početka radova na travnjaku i prilikom predstavljanja novog trenera Krunoslava Rendulića predsjednik kluba Denis Lasić rekao je kako neće pristajati na probijanje rokova. Kazao je kako travnjak mora biti gotov do ožujka.

Stadion Zrinjski

"Što se tiče radova u planu nam je postavljanje hibridnog terena. Međutim, tu ovisimo o Nogometnom savezu BiH odnosno o izvođaču. Imamo sastanak u petak kada ćemo definirati rokove. Mi želimo precizirati rokove, a ne želimo ulaziti u neke igre koje su se događale oko nekih drugih stadiona, gdje se preko pola godine rade hibridni tereni. Naš uvjet će biti da se hibridni teren mora završiti do 1. ožujka, da što manje gubimo 'domaći teren'. Istovremeno bi ovaj travnjak prenijeli u kampus u Rodoč gdje bi imali trening kamp, odnosno trening centar za buduće aktivnosti", kazao je Lasić još krajem studenog prošle godine. 

Stadion Zrinjski

Isto tako Zrinjski je najavio i primicanje terena zapadnoj tribini i njezino natkrivanje. 

"Hibridni teren pomaknuli bi ka zapadnoj tribini i u međuvremenu bi pokrenuli postavljanje nadstrešnice na zapadnu tribinu. To je nešto što mislimo da je ove zime vrlo operativno i izvodivo. Samim tim pomicanjem dobit ćemo na istočnoj strani puno prostora. Vjerojatno ćemo izaći na tržište i pokušati putem javno-privatnog partnerstva dobiti tribinu s nekim poslovnim prostorima, novim svlačionicama, klupskim prostorijama koji bi bili unutar te tribine", kazao je Lasić. No, ni do toga ove zime neće doći s obzirom na to da su radovi zapeli pa će se sve prolongirati.

Stadion Zrinjski

Jedina pozitivna stvar je ta što je stari travnjak postavljen u Rodoč, pa Mostarci imaju svoj mali trening kamp u kojem svakodnevno treniraju. 

Prema svemu sudeći Zrinjski bi u Čitluku mogao igrati do kraja sezone. Barem tako daje naslutiti današnja izjava trenera Krunoslava Rendulića.On je na konferenciji za medije upitan kada se Zrinjski vraća pod Bijeli Brijeg.

"Ne znam točno, ali prvi rokovi su probijeni. Nezahvalno je davati neke prognoze, ali bit ćemo sretni ako to bude zadnja naša domaća utakmica", kazao je Rendulić.

Stadion Zrinjski

I prognoze koje smo dobili iz izvora bliskih Brotnju, slažu se s Rendulićevom izjavom. No, oni s tim nemaju problema, dapače. Zaželjela se nogometna publika u Čitluku prave igre i reakcije su tamo 'što duže to bolje'. Vole se Čitluk i Zrinjski i to nije tajna. "Neka traje barem do Europe", kažu navijači Zrinjskog iz Čitluka, a do tada će travnjak u Mostaru sigurno biti spreman.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.