RENDULIĆ UOČI ŽELJEZNIČARA "Jedna stvar nam ne ide u prilog. Situacija nije idealna, imamo problema"

Krunoslav Rendulić
hercegovina.info

Nogometaši HŠK Zrinjski sutra će u Čitluku u okviru 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ugostiti momčad Željezničara. Plemići su u sjajnom nizu i imaju 11 pobjeda iz 11 susreta u proljetnom dijelu prvenstva i žele što prije i matematički osigurati naslov prvaka.

S druge strane Željezničar u ovaj derbi ulazi s promjenom na klupi. Edisa Mulalića zamijenio je Nermin Bašić i na Grbavici se nadaju da će to donijeti jedan pozitivan šok.

Na konferenciji za medije danas se pred predstavnicima istih pojavio trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić.

"Imali smo izazovan prošli tjedan, a tu treba dodati i utakmicu protiv Širokog Brijega. Kada sve to zbrojimo, onda to ispada tri teške utakmice u nizu. Imali smo savršenih osam dana. No, to je sve iza nas. Nemamo vremena za pretjerana slavlja. Čeka nas novi izazov već sutra, a on neće biti nimalo lagan s aspekta što je Željezničar dobra momčad, a još jedna stvar nam ne de u prilog, a to je promjena trenera. Novi trener, nova energija i sigurno. Puno toga će položiti na psihološku pripremu tako da nas očekuje zahtjevna utakmica. Mi smo spremni i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu pružiti dobru igru i zabilježiti pobjedu."

Jedna ruka je na peharu prvaka.

"Titula jest blizu, ali nije gotovo. Još su 24 boda u igri, 17 bodova je ogromna prednost. Svi vjerujemo da ćemo titulu obraniti, atmosfera je dobra i sve ide u tom smjeru. Nadam se da će to biti što prije da se možemo fokusirati na polufinale Kupa, a nadamo se svi i finale".

Rendulić je za sada Mr. 100%.

"Drago mi je da taj niz još uvijek traje, nepobjedivost od 11 kola. Pokušat ćemo poduzeti sve da se to nastavi na 12 utakmicu i nadam se da ćemo uspjeti u tome."

Bit će izostanaka. Neki igrači imaju problema s ozljedama, a neki s prehladom.

"Imamo problema, nije idealno. Ono što je sigurno je da Tičinović neće biti spreman. Počeo je trenirati odvojeno od momčadi. Ilinković također neće igrati, ima sitnih problema od Tuzle, tako da nije igrao ni u Banjoj Luci. Imamo problema i s prehlađenim igračima, tako da ćemo vidjeti tko će biti danas na treningu. Shodno tome ćemo složiti momčad za sutra. Problemi nisu baš mali."

Izuzetno cijeni Željezničar.

"Oni jesu u rezultatskom deficitu u zadnje vrijeme, ali generalno gledajući to je momčad koja je dobra, koja ima napadači potencijal jako dobar. Imaju nezgodna krila, iskustva u Cocaliću. Momčad je to koja ima glavu i rep i sigurno nas čeka jedan izuzetno težak zadatak."

Mladi igrači su opravdali njegovo povjerenje.

"Zadovoljan sam sa svima. Stanić je pokazao napredak u odnosu na pripreme. Jako dobro usvaja zahtjeve. Na našu sreću Prskalo je odigrao dvije jako dobre utakmice i momčad ga je jako dobro prihvatila, iako on nije novi. U užoj je konkurenciji za momčad. Jednako tako i Sabljić je odgovorio na adekvatan način. Sretni smo zbog sve trojice".

Kada je riječ o izgradnji momčadi za europsku scenu Rendulić je kazao.

"Nije tajna, imamo jako dobru momčad. Naravno da je selekcija uvijek otvorena. Niti jedna na svijetu nije zatvorena pa tako ni naša. Zahtijevat će "svježe krvi" i to je jasno. Rano je još o tome govoriti jer imamo pitanja igrača na posudbi. Treba riješiti prvo te stvari, a onda malo nadograditi momčad. Imamo imena koja želimo, ali dopustit ćete mi da ih još uvijek zadržim za sebe".

Svojim majstorijama Plemići cijelo proljeće oduševljavaju svoje navijače.

"Cijelo proljeće imamo jako lijepih pogodaka i poteza. Ćuže, pa Kiš kojem to nije prvi vrhunski potez. Tičinović je protiv Sarajeva postigao izuzetno lijep pogodak. Puno toga dobrog se događa. Drago mi je zbog svih, zbog Tome (opa. Tomislav Kiš), zbog cijele momčadi. Svi smo u funkciji momčadi i dajemo svoj obol, svatko na svoj način."

Na pitanje koja je tajna fantastičnog proljeća Rendulić je rekao.

"Kada sam dolazio Zrinjski je imao izuzetnu momčad, dobro vođenu od bivšeg trenera. Ljudi koji vode klub uistinu rade maksimalne napore da bi to sve dobro funkcioniralo. Mi smo samo nastavili na tom tragu. Nekim igračima smo malo promijenili pozicije poput Ilinkovića kojeg smo gurnuli više prema naprijed. On je igrač koji može puno doprinijeti prema naprijed. Puno više nego je to radio do tada. On igra dobro. Petar Sučić je igrač koji je u jednom zamahu. No, ne samo njih dvojica, oni su najmlađi pa su mi prvi pali napamet. Izgradili smo momčad s Kišom koji je izuzetan igrač i profesionalac. Doveli smo Ivančića kao zamjenu za Jankovića. On se isto tako pokazao kao pun pogodak. Marić je stigao kao zamjena za Čondrića. On je kvalitetno pojačanje. Na krilima toga smo nastavili u istom ritmu, čak možda i malo bolje."

Zrinjski želi što prije matematički osigurati naslov prvaka, a onda bi priliku mogli dobiti još mlađi igrači.

"U pripremama smo davali priliku Durakoviću koji igra za juniore i Karačiću koji igra za kadete. Ima tu momaka koji su perspektiva kluba i koji će kroz koju godinu biti jako važni članovi momčadi. Priliku dajemo Prskalu a vjerojatno će je dobiti i Kozina."

Za kraj je komentirao borbu za Europu i onu za ostanak u Premijer ligi BiH.

"I ranije sam rekao da mi se čini da je Velež uz nas najbolja momčad trenutno. Kod toga i dalje stojim. Mislim da su oni glavni konkurenti da uz Borac i Široki Brijeg za Europu. No, čini mi se da je Velež u najvećem zamahu i dohvatit će Europu gotovo sigurno. Sljedeće utakmica Borca i Širokog Brijega možda razriješi borbu za drugu i treću poziciju. Ukoliko Borac dobije, onda je tih 5 bodova Borcu veliki zalog za ostatak sezone i mogli bi biti presudni u utrci za europske pozicije. No, još je sve otvoreno, tu je i Željezničar na š sljedeći protivnik koji je jako blizu. Što se tiče borbe za ostanak svi imaju svoje šanse i legitimno pravo nadati se da će ostati u ligi. Sve je zgusnuto i nezahvalno je davati neke prognoze. Vidjet ćemo na kraju."

Utakmica između HŠK Zrinjski i FK Željezničar igra se sutra (petak 14. travnja) s početkom u 15 sati na stadionu Bare u Čitluku.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.