PL: PRED ZIMSKI SAN

PL
Sudbina se potrudila da nam za sami kraj iskombinira dvoboje svojih, u ovom trenu, osam najboljih. Prvi ce gostovati kod sestoga, drugi docekuje cetvrtoga, treci ide kod osmoga i peti prima u goste sedmoga. Zvuci pomalo kao kombinacija parova u playoff sistemu u mnogim svjetskim ligama, ali nije. Rijec je o finalnom kolu prve polovine 2009 - 2010 sezone u Premijer Ligi. Pomena je jos vrijedno da pola njih dolaze u parovima iz par gradova iz sparenih regija, a nisu spareni medjusobno na terenu niti u jednoj kombinaciji, vec im je par nadjen drugdje. Uz to, jedan je nacionalni derbi, a ostale tri medju kantonske nadmetaljke. Neka se nadje "guru" da nam na ovo stavi koeficijent. Idemo polako:

6. HSK ZRINJSKI - 1. NK SIROKI BRIJEG

Proslogodisnja sezona je zavrsila u obrnutom plasmanu klubova. Od stanke, preko pred europskih natjecanja u kojima su obje ekipe ucestvovale pa do danas, obje su ekipe unatoc problemima zadrzale kontinuitet.Sampion nam stize polomljenih nogu, te znatno podmladjen sto iz zelje sto iz nedace. Plavi stizu na vrhu, "hladni kao led" i bez ikakve pompe, predvodjeni stoicnim vodstvom svoje uprave. Prevaga prvom su pjesma Ultrasa i domaci teren, a potonjem neupitna kvaliteta prikazanog. Ova ce biti vatromet.
 
2. FK Borac - 4. FK Sarajevo

Ujedno i drugi najzanimljiviji susret ovog kola. Borac je na samom pocetku zasjeo na vrh i tu ostao sve do zadnje trecine prve polusezone gdje ga prestize Siroki. Utjehu za svrgnuce sa vodece pozicije su mogli naci pobijedivsi iste u kupu, ali povratak titule jesenjeg prvaka bi im jos vise prijao. Sarajevo je pak uspjelo odrzati stupanj igre od prosle nogometne sezone i dakako pristojne predstave u predeuropskim natjecanjima, mada im sam pocetak PL nije jamcio dobro. Sve receno, prevaga ide u ovom trenutku kvalitetnijem timu uz to domacinu.

5. NK Zeljeznicar - 7. FK Leotar
 
Zeljeznicar zadnjih par godina ima isti problem, lopta nece u gol. Klub jedva uspjeva registrirati gol po utakmici. Par smjena trenera, te dolazak "novoga" staroga trenera u pokusaju reinkarnacije stare slave, uspjeva donekle preokrenuti poziciju na tablici ali opet lopta nece u gol. Srecom u goste im dolazi klub koji ima jos manje srece ili umijeca u istom - Leotar. Trebinjci su zatresli protivnicku mrezu samo trinaest puta u cetrnaest okrsaja pa nam ostaje za cudo njihov plasman medju prvih sedam. Prevaga ide Zeljeznicaru uz rezultat  -  0.5 : 0.
 
8. FK Modrica - 3. FK Velez
 
Na kraju prosle sezone bi nam bilo tesko prodati ovaj mec kao borbu za vrh, ali se u sportu kolo srece neprestano okrece. Tim sa istocne strane Neretve je u ovo doba prosle godine bio fenjeras. Ovu je sezonu poceo furiozno postignuvsi isti broj zgoditaka u prve cetiri utakmice (14) kao i u narednih 10 (isto14) i time si osigurao jesenji plasman medu prva cetiri, . Modrica je vise nego interesantna. Uspjela je u zadnje dvije utakmice, obje na strani, utrpati cak sedam zgoditaka. To pomalo oduzima zar od cinjenice da je tjedan prije tih utakmica, Modrica nonsalantno odradila ekipu Borca na istom terenu gdje se sutra igra. Obrana im je suplja kao sir - 24 u 14, ali na njihovu srecu u bordo klubu nema Svicaraca. Prevaga ide Modrici.

Toliko od ove polusezone. Sto koga ceka u iducoj je sudbinina tajna. Vrijeme ce nam pokazati tocan odgovor, a danas nam slijedi da uzivamo u zadnjem ovogodisnjem nogometnom spektaklu i da se sa pjesmom i veseljem otisnemo Bozicnim Blagdanima.