Zasluženo slavlje Širokog u Mostaru, remi u Tuzli

NK Široki Brijeg, PL, Premijer Liga BiH pregled, Stadion HŠK Zrinjski

Vikend iza nas odigrano je 11. kolo PlBiH.

Rezultati:

Tuzla City - Željezničar 2:2
Zvijezda 09 - Radnik 1:4
Čelik - Sloboda 0:0
Mladost - Sarajevo 0:3
Zrinjski - Široki Brijeg 1:3
Borac - Velež 3:1

Tuzla City - Željezničar 2:2

Derbi kola je opravdao očekivanja, a na kraju neodlučen rezultat je najrealniji ishod ovog meča. Domaći su dva puta vodili, Željezničar je to stizao i na koncu zaslužio taj bod, Nakon ovog remija Željezničar je zadržao vodeću poziciju, ali Sarajevo ima isti broj bodova i puše za vrat gradskom rivalu.

Zvijezda 09 - Radnik 1:4

Očekivano Radnik je slavio u Ugljeviku. Razlika u kvaliteti je očigledna, i ako je do sada bilo nekih dilema sada ih nema i Zvijezda 09 ima minimalne šanse zadržati premijerligaški status.


Čelik - Sloboda 0:0

Nogometaši Čelika još jednom su razočarali svoje navijače odigravši bez pogodaka protiv Slobode koja je u ogromnim problemima. S obzirom na sve gostima je ovaj bod velik kao kuća i igračima Slobode treba odati priznanje na igrama i borbenosti.


Zrinjski - Široki Brijeg 1:3

Široki je sasvim zasluženo slavio u Mostaru. Gosti su više željeli pobjedu i na kraju su je i dobili. Zrinjski nije sličio na onu momčad koja je kući lomila protivnike i Plemići nemaju što za žaliti u ovoj utakmici i više od poraza nisu ni zaslužili.

Mladost - Sarajevo 0:3


Sarajevo je protutnjalo kroz Doboj kod Kaknja ne ostavši domaćinima nikakve šanse za neki pozitivan rezultat. Mladost je u opasnoj zoni, a Sarajevo je nakon ove pobjede na diobi prvog mjesta na ljestvici.


Borac - Velež 3:1

Borac i Velež odigrali su dobru utakmicu u Banja Luci. Sijevalo je na obije strane, a na kraju su domaći ipak zasluženo slavili i konačno obradovali svoje navijače.