Obračun Torcide i policije na sjeveru Poljuda

hajduk split torcida
Stvari su se počele komplicirati nakon jednog malo većeg vatrometa Torcide, a nakon samo nekoliko trenutaka na sjeverozapadnom ulazu pojavile su se postrojbe interventne policije.

Nastalo je komešanje na sjeveroistoku među navijačima Hajduka, a ubrzo su “specijalci” sa sjeverozapadna lagano krenuli prema sjeveroistoku te se s vrha tribina počeli spuštati u sredinu, gdje je bila većina najžešćih pripadnika Trocice.

Kao i uvijek, prisustvo policije na tribinama dodatno je iziritiralo torcidaše te su prosvjedi postali još veći, a kratko je trajalo i fizičko sukobljavanje sa spcijalcima. Nakon nekoliko minuta sukob je ipak prestao i nije poprimio šire razmjere.

Revoltirani upadom policajaca, torcidaši su se još žešće okomili prema ionako mrskom predsjedniku Hajduka Jošku Svaguši, a ni Kerum nije prošao bez svrstavanja u istu rečenicu s nekim intimnim dijelovima ljudskog tijela.

Nekoliko minuta kasnije torcidaši su pozvali i ostale navijače da im se pridruže i dođu bliže tamo gdje je s njima bila i policija. Nekoliko stotina navijača sa sjeverozapada i s istočne tribine krenulo je prema njima na taj način pružajući im podršku.

No, to je bilo sve; igrokaz Torcide i policije nakon 15-ak minuta prerastao je u mirno navijanje.

slobodna dalmacija