Nogometašice Brotnja počele s treninzima

hžnk brotnjo
Nakon nekoliko hercegovačkih sredina u kojima su obnovljeni ženski nogometni klubovi ili pokrenuti novi, potvrdilo se to jučer i u Čitluku kada je ukupno 25 djevojaka došlo na prvi trening ŽHNK Brotnjo - Čitluk.

- Jako smo zadovoljni odazivom na prvi trening ŽHNK Brotnjo - Čitluk. Upisi u klub su još u tijeku i zainteresirane djevojke od 14 do 17 godina mogu se prijaviti u narednih mjesec dana. Za početak ćemo trenirati dva puta tjedno, a važno je naglasiti da djevojke klubu neće plaćati članarinu. Dakle, djevojke će u našem klubu trenirati pod vodstvom Romea Šapine, trenera sa EUFA PRO licencom koji trenira i seniorsku momčad HNK Brotnjo Čitluk, besplatno - kazao nam je Vedran Marčinko, sportski direktor ŽHNK Brotnjo - Čitluk.

Marčinko nam je također kazao kako će se u radu s budućim nogometašicama naglasak staviti na akademski pristup treninzima, tj. da će se mnogo pažnje posvetiti teorijskom, tehničkom i taktičkom nogometnom usavršavanju djevojka te da će odmah od početka svi u klubu imati svoje jasno određene obveze.

Djevojke će tako imati obvezu redovito dolaziti na treninge i osigurati početnu sportsku opremu za treninge, a klub će s druge strane djevojkama osigurati prostor za treniranje i sportsku opremu i ostale uvijete za natjecanja. Kako nam je rekao sportski direktor ŽHKK Brotnjo Čitluk za djevojke koje prođu selekcijski dio treninga u pripremi su personalizirane trenirke i dresovi na kojima će biti otisnuta prezimena igračica.

U novo osnovanom klubu spremaju se trenirati cijelo ljeto, u tom razdoblju također je planirano rješavanje svih poslova vezanih za registraciju kluba, a nakon radnog ljeta djevojke iz Čitluka počet će nastupati u Prvoj ženskoj ligi FBiH ili u Međužupanijskoj ženskoj ligi, ukoliko dođe do osnivanja iste. Kako su nam kazali u klubu planirano je da ženski klub djeluje u sklopu već postojećeg HNK Brotnjo - Čitluk, ali sa odvojenim žiro-računom što je jedan od zahtjeva UEFA-e koja nastoji popularizirati ženski nogomet i aktivirati što više klubova.

Na prvom treningu ŽHNK Brotnjo okupilo se 25 djevojaka iz Čitluka, a u klubu nove članice očekuju već u četvrtak za kada je najavljen drugi trening.
Fotografije s prvog treninga možete pogledati OVDJE.

Citluk.ba