Navijači Newcastlea bi se trebali ugledati na Torcidu!

hajduk split torcida, hajduk split torcida

No da uvijek postoje iznimke koje potvrđuju pravilo, dokazuje vrlo zanimljiv tekst na engleskom Just-football.comu gdje je autor odao čast splitskoj Torcidi. Vjerni Hajdukovi navijači komplimente su zaradili nedavnim bojkotom velikog hrvatskog derbija, njihovog Hajduka i zagrebačkog Dinama.

Englezima se svidjelo kako je četiri tisuće Torcidaša zbog loših rezultata svog omiljenog kluba utakmicu odlučilo gledati na Starom placu umjesto da navijaju za svoju momčad na Poljudu ostavivši tako splitsku ljepoticu gotovo sasvim praznu.

Upravo bi se na taj način, tvrdi se u tekstu, trebali ponijeti navijači Newcastlea zbog posljednjeg poteza uprave ovog legendarnog engleskog kluba. Iako Svrake drže prvo mjesto u drugoj engleskog ligi gdje su se strmoglavili prošle sezone, bijes navijača izazvala je prodaja prava na ime Newcastleovog stadiona - St. James Parka.

Ime kao e-mail adresa

Pritegnuta financijskim teškoćama, Uprava Svraka prepustila je sponzoru, odnosno kompaniji Sports Direct, odabir novog imena. Ovaj gigantski distributer sportske obuće i opreme odlučio je legendarnom hramu nogometa nadjenuti komercijalno, gotovo bizarno ime. St. James Park bi se trebao zvati Sports Direct.com@St James Park.

Razumljivo, ovakav je sumanuti potez ogorčio i razljutio navijače koji su se na sve načine odlučili izboriti za vraćanje starog imena. Novo ime ironično je uspoređeno s e-mail adresom, a već je više desetaka tisuća građana Newcastlea potpisalo peticiju protiv ovakve rabote. Sljedeći bi potez, tvrdi se u tekstu, trebao biti bojkot ligaških utakmica po uzoru na splitski Hajduk.

index