LUDNICA U PREMIJER LIGI "Ponesite tablete za smirenje"

Željezničar Posušje
HŠK Posušje

U posljednjem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine očekuje nas prava ludnica. Puno toga bit će odlučeno upravo u nedjelju. S obzirom na to da se sve utakmice igraju u nedjelju od 17 sati, sve će nam biti jasnije u 19 sati.

Najveće pitanje vodit će se oko četvrtog putnika u Europu, dok još uvijek nije poznato tko će od sljedeće sezone igrati u nižem rangu, odnosno tko će ispasti.

Ono što znamo sigurno je da je HŠK Zrinjski novi-stari prvak, a da u Europu sigurno idu Borac i Sarajevo. Za četvrto mjesto koje su Plemići otvorili osvajanjem Kupa borit će se Široki Brijeg i Željezničar.

Plavi s Grbavice uoči posljednjeg kola imaju dva boda više od Plavih s Pecare, a oba kluba u posljednjem kolu će na gostovanje. Željezničar će na Tušanj kod Slobode, dok će Široki na Police kod Leotara. Da stvar bude otežavajuća po Široki i Želju je činjenica da se Sloboda i Leotar koji su na posljednjem i pretposljednjem mjestu na ljestvici bore za "goli život" i samo ih pobjede mogu ostaviti u Premijer ligi, ali ipak ne ovise sami o sebi.

Za ostanak se bore još četiri kluba. Spas će tražiti sedmoplasirana Tuzla City koja na svom terenu dočekuje Zrinjski kojemu utakmica rezultatski ništa ne znači, no Krunoslav Rendulić je rekao kako će njegova momčad sve do kraja odigrati ozbiljno, a i zbog same regularnosti lige.

Husref Musemić i njegov Igman na gostovanje idu kod "njegovog Sarajeva". Konjičani broje 34 boda koliko ima i Tuzla City. Za Sarajevo je sezona rezultatski također završena, no Mirza Varešanović radi sjajan posao. Ušutkao je brojne kritičare i iz nemoguće situacije izborio Europu. Spomenimo samo da je Zrinjskom i Krunoslavu Rendulići nanio jedini poraz ove sezone.

Sloga iz Doboja također je ugrožena s 34 boda, a u posljednjem kolu na svom terenu dočekuju Borac koji je odavno izborio Europu. No, poznavajući Vinka Marinovića, sigurno svojoj momčadi neće dozvoljavati nikakvo opuštanje.

HŠK Posušje svoj spas tražit će na domaćem terenu protiv Veleža. Momčad Branka Karačića ovisi o sebi i pobjeda ih sigurno ostavlja u Premijer ligi. Postoje i drugih "milijun kombinacija" u kojima Posušje može sačuvati premijerligaški status, no na domaćem terenu nema kalkulacije. S druge strane Velež na Mokri Dolac dolazi rasterećen. Za njih je prvenstvo završilo i nalaze se u zlatnoj sredini.

Sigurno je kako nam nedjelja odluke donosi zanimljive okršaje, ali iznimno teške poslove za suce koji će sigurno biti izloženi velikom pritisku s tribina i klupa.

Na današnjoj konferenciji za medije trener Slobode Danijel Pranjić poručio je navijačima da ponesu tablete za smirenje. Kakav rasplet imamo, brojnima će sigurno trebati.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.