DRAGULJI POD BIJELIM BRIJEGOM Vasilj, Čamber, Prskalo, Čule...

Škola nogometa HŠK Zrinjski

Da je Škola nogometa HŠK Zrinjski puna mladih i talentiranih igrača dobro je poznato. Dokazali su to mladi Plemići i u protekloj sezoni. Juniori HŠK Zrinjski osvojili su Kup BiH, kadeti koje vodi Mario Maka Ivanković prvaci su Bosne i Hercegovine. No, uspjesi se kroje i u još mlađim kategorijama. Posljednji u nizu uspjeha pionira i pretpioniri su oni s turnira u Sarajevu, odnosno Međugorju.

Mladi Plemići u kategoriji pionira i pretpioniri proteklog vikenda su odigrali završnicu turnira "100 godina FK Željezničar" i osvojili su drugo mjesto na turniru. U finalu turnira pioniri su poraženi od FK Željezničara, a pretpioniri od FK Borca.

Kategorije Zrinjevci i Štiglići nastupile su na turniru Međugorje Cup 2021. na kojem su mladi Plemići uzrasta 2010. godište (Zrinjevci) i 2013. godište (Štiglići) osvojili drugo mjesto. U finalu su Zrinjevci HŠK poraženi od FK Sarajeva, a Štigliće je na putu do prvog mjesta zaustavila ŠN Limači Čapljina.

Kako to u nogometu biva kolektiv uvijek izbaci jednog pojedinca ili u slučaju pionira pojedince, pa su tako nagradu za najboljeg strijelca turnira u organizaciji FK Željezničar podijelili Marko Begić i Luka Cvitković koji su postigli po četiri pogotka na turniru. Na turniru odigranom na Grbavici u kategoriji pretpioniri za najboljeg igrača turnira proglašen je nogometaš HŠK Zrinjski Ivan Vasilj. 

Na turniru "Međugorje Cup 2021" za uzrast 2010. godište nagradu za najboljeg vratara turnira osvojio je Leon Marić, dok je na istom turniru za uzrast 2013. godište za najboljeg strijelca turnira proglašen nogometaši HŠK Zrinjski Jona Musa koji je postigao 18 pogodaka na turniru.

"U našim mlađim generacijama imamo jako kvalitetne djece. Naši pioniri su prvaci Županijske lige, dok su pretpioniri osvojili drugo mjesto. Kada smo već kod Sarajeva, mladi Vasilj pokazuje određenu kvalitetu. Mogu reći kako se dečko trudi, ne propušta niti jedan trening i zasluženo je uzeo titulu najboljeg igrača u Sarajevu. Zatim, ističu se i Filip Zovko te Domagoj Matić koji nam stiže iz Stoca. Malo je nezahvalno isticati pojedince jer ima njih puno više od navedene trojice. Imali smo na turniru i najbolje strijelce Begića i Cvitkovića koji su podijelili titulu najboljeg strijelca", rekao nam je Dario Zadro trener pionira Zrinjskog.

Lijepu sezonu odigrao je Mirko Čule. Mladić je to koji je postigao 18 pogodaka u U-17 prvenstvu BiH. Tu su još i Patrik Bošnjak, Matej Bošnjak... Teško je nabrojati sva ta mlada i talentirana imena.

S obzirom na rezultate, Zrinjski zasigurno ima blistavu budućnost. Tako je ove sezone inozemni transfer napravio 16-godišnji David Čamber koji je potpisao za Veneziju, a prije nekoliko dana donijeli smo priču i o mladom 17-godišnjem Antoniju Prskalu koji ima ponude od brojnih klubova iz Europe. Pod Bijelim Brijegom mogu biti zadovoljni trenerima u omladinskom pogonu kluba koji obavljaju lavovski posao.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.