DINO SKENDER ZA HERCEGOVINA.INFO Znamo otkuda nam prijeti najveća opasnost sa strane Zrinjskog

Dino Skender
Grega Valančić/Sportida

Nogometaše Zrinjskog sutra u Ljubljani očekuje susret 2. pretkola kvalifikacija za Europsku ligu u gostima kod Olimpije. Plemići su danas nešto iza podneva stigli u Sloveniju, a večeras će odraditi i trening na stadionu Stožice.

Dobro poznata imena bit će na drugoj strani terena. Napad Olimpije predvodit će Ante Vukušić i Dražen Bagarić, a na klupi je Osječanin Dino Skender. Kaže nam trener Olimpje kako njegovu momčad očekuje jako težak susret.

"Doživjeli smo promjene u momčadi. Sada se polako grupiramo i idemo prema ciljevima koje smo zacrtali na početku sezone. Nadamo se da ćemo sa Zrinjskim odigrati utakmicu na još višem nivou nego je to bilo u derbi susretu s Murom koji je iza nas i nadamo se prolazu. Zrinjski je jako dobra ekipa, dobro posložena, s dobrim igračima. Gledali smo ih i neće biti niti malo lako, pred nama je veliki izazov. Zrinjskom se priključio i određeni broj mladih igrača i imaju taj jedan spoj mladosti i iskustva."

Nije Skender htio otkrivati koga se najviše pribojava u redovima Zrinjskog.

"Ne bih želio previše ulaziti u detalje, imaju jako puno internacionalaca koji su igrali i u velikim klubovima u Europi, ali i HNL-u. Znamo otkuda nam prijeti najveća opasnost, u fazi napada Zrinjski je jako dobra ekipa, ali su i organizirani u obrani. Jedna kompletna i ozbiljna momčad", kaže Skender za hercegovina.info.

Za dlaku je u prošloj sezoni izgubio prvu titulu kao trener.

"Naslov smo izgubili na način na koji ste i sami rekli. No, tu je bio veliki broj igrača koji je bio na odlasku i kojima je završavao ugovor i to može biti jedan od ključnih razloga, no, što je tu je. Morali smo što prije sastaviti ekipu za novu sezonu i tu je bilo dosta problema. Imali smo i puno poteškoća s karantenom. No, bili smo strpljivi i stvari polako dolaze na svoje. Doveli smo neke igrače koji će nam biti nositelji igre, ali uz još dva ili tri igrača bit ćemo konkurenti za vrh tablice, ali i za Europu, kako bi u njoj što dulje ostali. Najvažnije je da dovodimo karakterne i timske igrače."

O šansama o sutrašnjoj utakmici je suzdržan.

"Ne bih više o prognozama i postotcima, to prepuštam navijačima i novinarima. Ja se moram fokusirati na svoju momčad. Moramo odraditi naše zadatke na terenu onako kako se dogovorimo. Igra se jedna utakmica i svjesni smo da svatko ima svoje šanse, nadam se da će utakmica otići na našu stranu."

Kaže kako je zadovoljan dolaskom u Sloveniju.

"Jako mi je teško usporediti slovenski s bh. nogometom, jer sam se s klubovima iz Premijer lige BiH susretao jedino u prijateljskim utakmicama još dok sam bio u Hrvatskoj. No, uvijek su klubovi iz BiH znali ugodno iznenaditi. Što se tiče slovenskog nogometa mislim da je ovo podcijenjena liga. Ovdje ima četiri ili pet jako ozbiljnih ekipa, a i ostale su dobro organizirane. Momčadi su ovdje razvojne i idealne za mlade igrače. Neki mladi i kvalitetni igrači iz HNL-a, koji možda u svojim klubovima ne igraju, ovdje imaju prigodu razviti se u prave igrače. Na tragu toga smo mi i razmišljali u ovom prijelaznom roku. Što se mene tiče, ugodno sam iznenađen slovenskim nogometom."

Ne želi razmišljati o porazu od Zrinjskog.

"Mi smo momčad u stvaranju i trebat će nam neko vrijeme da dođemo do svog vrhunca. U kadar za utakmicu vraćaju nam se tri igrača i trebamo sve napraviti da prođemo. Ne želim razmišljati u smjeru da nećemo proći i ne spremam se za takav ishod", rekao je Dino Skender u razgovoru iz Ljubljane za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.