Danas utakmica godine za mlade Vatrene

Nikolu Kalinića zateže aduktor, otići će na ultrazvuk, ali kako sada stvari stoje, trebao bi biti u momčadi. Dejan Školnik je, pak, definitivno otpao. To su najnovije vijesti iz Slovačke

Nikolu Kalinića zateže aduktor, otići će na ultrazvuk, ali kako sada stvari stoje, trebao bi biti u momčadi. Dejan Školnik definitivno je otpao. To su najnovije vijesti iz Slovačke. Izbornik Dražen Ladić uoči ogleda u gradiću Zlate Moravce kaže:
- Ovo će biti drukčiji ogled nego onaj s Ciprom. Mi ćemo biti mnogo bolji nego u Paphosu. Tamo smo bili pod velikim pritiskom, znali smo da moramo pobijediti. Ciprani pak nisu imali što izgubiti. Danas smo također pod pritiskom, ali pod njim su i Slovaci. Njima kao i nama taj ogled mnogo znači.

Na pitanje bi li bio zadovoljan s bodom, izbornik je rekao:
- Igrat ćemo na pobjedu, želimo sva tri boda. Trijumfom bismo odškrinuli vrata prvog mjesta, došli do odlične pozicije. Bod ostavlja sve u igri, ali onda se stvari dodatno kompliciraju.

Koliko je ta utakmica važna Slovacima najbolje govori činjenica da je izbornik A vrste Vladimir Weiss prepustio mladoj vrsti svoja dva igrača iz najbolje selekcije, Miroslava Stocha, igrača Chelseaja na posudbi u Twenteu, te vlastitog sina, napadača Manchestera Cityja Vladimira Weissa juniora.
Sreten Ćuk je Ladićev čovjek za opservaciju protivnika. Instruktor Zagrebačke regije pomno je analizirao današnjeg hrvatskog protivnika.
- Slovaci igraju sustavom 4-5-1. Iznimno su radna momčad, teško je igrati protiv njih. Imaju tzv. slavenske nogometne osobine, vole se nadigravati, kombinatorni su, ali zapadnjački utjecaj se manifestira u discipliniranom, čvrstom i radnom nogometu - kaže Ćuk

Usporedio ih je sa selekcijom Srbije.
- Kad smo mi u Varaždinu poveli, Srbi su pali u igri. Kod Slovaka to nećete doživjeti. Oni se ponašaju, recimo, kao Nijemci. Traže pobjedu bez obzira na rezultat do zadnje minute, ne napuštaju svoju koncepciju igre.

Ćuk priča o iznenađenju koje su Hrvatima priredili Slovaci.
- Iznenađenja se zovu A reprezentativci Miroslav Stoch i Vladimir Weiss. Oni su naglo prekomandirani iz najbolje selekcije. Napadač Manchestera Cityja je sin izbornika A vrste, dakle slovački Niko Kranjčar. Stoch je neugodni španer, odličan u igri “jedan na jedan”. On i Weiss igraju na krilnim pozicijama.
Ladićev opservator zaključuje.
- Konstitucijski Slovaci nisu jači od nas, kondicijski su jako dobri, imaju bolji napad od obrane. Naša zadnja linija morat će držati koncentraciju cijelu utakmicu.

sportske novosti