FOTO  Mostarci u vrhu na 15. međunarodnom backgammon turniru u Zagrebu

Backgamon Tavla
Tavla klub Zrinjski

Tijekom vikenda u Zagrebu u hotelu –casino Admiral odigran je 15. međunarodni backgammon turnir Zagreb open 2022. Na turniru od tri dana je sudjelovalo oko osamdeset igrača iz deset država. Nastupili su igrači iz Hrvatske, SAD, Srbije, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Mađarske, Austrije, Slovenije, Crne Gore, i Bosne Hercegovine. 

Ovaj turnir ima svoju čar jer se odigrava u vrijeme Adventa i svi rado dođu zbog ugođaja u Zagreb. Turnir je svečano otvorio Marko Kožul predsjednik Hrvatskog backgammon saveza. Igrači iz BiH su na ovom turniru imali zapaženu ulogu. Draženko Vučina je osvoji prvo mjesto u jack potu gdje je finalu pobijedio Alema Zajmovića kome je pripalo drugo mjesto. Vučina i Zajmović su igrači Tavla kluba Zrinjskog.

Još jedan Mostarac je sjajno odigrao glavni turnir. Mladi Benjamin Čamo osvojio je drugo mjesto u vrlo jakoj konkurenciji. Pobjednik glavnog turnira je Radovan Perović iz Budve/ Crna Gora.Treće i četvero mjesto podijelili su igrači iz Srbije Milan Jovanović i Dejan Protić. U igri parova prvo mjesto je pripalo
domaćinima Kristijanu Čuljatu i Srećku Raiću. Raič je Mostarac s adresom u Zagrebu. 

Draženko Vučina u paru s Ivanom Begić je došao do polufinala ali dalje nije išlo. Begić je inače Zagrepčanka i studentica je sveučilišta u Mostaru. Još se igrao i turnir "Zadnja šansa" koji je nekad teže osvojiti nego glavni turnir. Pobjednik je bio Goran Simić iz Novog Sada. 

BiH je i tu imala igrača koji je osvoji drugo mjesto, a to je Suad Balić iz Bihaća. Zoran Kožul ispred Backgammon cluba Zagreb, organizatora ovog turnira, na svečanom zatvaranju se zahvalio svim igračima na dolasku i nagrađenim igračima uručio novčane nagrade i pehare.