FOTO  U Mostaru održan međunarodni backgammon turnir

backgammon open, tavla, backgammon
Tavla klub Zrinjski

U Mostaru je tijekom vikenda  odigran međunarodni backgammon turnir 'Mostar open 2022'. Na turniru je nastupilo 46 igrača igrača iz sedam zemalja – Hrvatske , Bugarske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Turnir se igrao u Motelu –restoranu Borik koji je ujedno bio i sponzor turnira.

Turnir je u petak počeo sa  Jack potom. Jack pot je sistem kupa, na ispadanje. Najviše uspjeha imali su igrači Tavla klub/Backgammon club Zrinjski-Derby Mostar. Jackpot turnir osvojio je Tarik Čelik, drugo mjesto pripalo je Žanelu Puci, dok su treće mjesto podijelili stari asovi Draženko Vučina i Ramiz Mušić.

U subotu i nedjelju  se igrao glavni turnir s dvostrukom eliminacijom. Prije samog  početka glavnog turnira domaćin turnira Ramiz Mušić i predsjednik tavla saveza BIH Abaz Omeragić poželjeli su dobrodošlicu svim igračima. Turnir je otvorio ministar kulture i sporta HNŽ Rašid Hadžović.

U glavnom natjecanju pobijedio je Benjamin Čamo, ispred Omera Šatora i Dženana Velagića. Dvojica prvoplasiranih su mladi igrači iz Mostara koji kucaju na vrata reprezentacije.

Još se igrao i turnir za one koji nisu došli do vrha pod nazivom "Posljednja šansa". Bio je to jedini turnir na kojem je jedan od igrača izvan BiH bio najuspješniji. Riječ je o Borisu Kožulu iz Hrvatske. Ovaj turnir je uvršten u niz turnira Balkanskih Backgammon kupova.

Treba reći još da Tavla klub/Backgammon club Zrinjski-Derby Mostar, Tavla klub Stari grad Mostar i Tavla klub Vatrogasac Donji Vakuf igraju online  "Balkansku klupsku ligu". Pored klubova iz BIH u ovoj ligi natječu se klubovi iz Srbije, Bugarske, Grčke, Sjeverne Makedonije i Turske.