FOTO  Cibona uz 20 koševa Rozića pobijedila Panionios

Marin Rozić

Utakmica protiv Grka za zagrebačku Cibonu bila je tek nešto više od jačeg treninga, s obzirom na to da igrači Nenada Markovića, proslavljenog košarkaša BiH i dogradonačelnika Sarajeva, nisu mogli parirati Roziću i društvu. Bilo je jasno da će Cibona pobijediti, upitna je samo bila razlika. Na kraju je završilo 86:71, uz odličnu partiju Marina Rozića, koji je Grcima ubacio 20 koševa.

- Odlučno smo ušli u utakmicu i na kraju zasluženo slavili - kazao je trener cibosa Velimir Perasović, koji se zahvalio organizatorima na pozivu na Memorijal u čast košarkaškog velikana Mirze Delibašića.

Inače, turnir je otvorio ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Emir Hadžihafisbegović, koji je u Hrvatskoj poznatiji kao Darinkin Ante iz reklamama za mobilne operatere. U najavi turnira pozdravio je goste i porodicu Delibašić.

Osim grčkog sastava i Cibone, na turniru još sudjeluju Fenerbahče, kojeg s klupe predvodi Bogdan Tanjević, te domaćin turnira Bosna. Upravo će protiv domaćina Perasovićevi igrači danas imati drugu utakmicu.

Za Cibonu su igrali: Vrbanc, Princ 3, Rozić 20, Troha, Bogdanović 9, Gordon 17, Graves 14, Bagarić 6, Andrić 10, Radošević, Zubčić 5, Vukušić 2.

sportal.hr