Bez Tomislava Tomovića teško ide

Napad Zrinjskog nije štimao, pogotovo u prvom poluvremenu u kojem su Mostarci zabili tek 22 koša, a upravo su s tolikom razlikom gubili na poluvremenu. U drugom dijelu Zrinjski je zaigrao bolje, no bilo je prekasno. Više od poraza od mlade i talentirane hrvatske ekipe, trener Zrinjskog Ivana Vujičića brine povremena konfuzna igra njegovih igrača.

U Kaštelu nije igrao Tomislav Tomović, koji je na terapijama zbog jednog nezgodnog udarca u koljeno koji je zadobio još na utakmici sa Slobodom. Protiv Kaštela je bilo vidljivo da bez prvog playmakera igra Zrinjskog prilično trpi.

- Tomovićev izostanak se jako osjetio u našoj igri. Organizacija je bila jako upitna protiv Kaštela. Tomović je ipak nositelj naše igre i kada njega nema imamo problema. To je vidljivo, kaže Ivan Vujičić.

Dubrovčanin na klupi Zrinjskog pokušao je nadomjestiti Tomovića s mladim igračima, Klaricom i Lovrićem, no problem je što ni ovaj potonji nije spreman.

Ozljede prorjeđuju roster

- Lovriću je ovo bila tek druga utakmica i on se tek vraća u puni pogon. Ipak, dosta stvari nije štimalo na toj utakmici. Mučili smo se s napadom, a ni obrana nije bila dobra. Najveći problem bila je organizacija igre. Imali smo u završnici tri napada da se vratimo i sva tri smo sami prosuli, dodaje Vujičić.

Do početka prvenstva ostalo je točno 17 dana i pitanje je u kakvom će sastavu Zrinjski dočekati prvu utakmicu sa Slavijom. Sigurno je da neće biti Perajice i Džidića, a kako je krenulo zbog ozljeda će vjerojatno otpasti još netko.

- Ozljeda se svi bojimo i izbjegavamo ih koliko možemo, ali očito je da su one neminovnost. Najveći nam je problem što već nekoliko tjedana ne možemo povezati dva treninga s istim rosterom. Sve se to reflektira na utakmicama. Ozljede nam prorjeđuju rostere i utječu na sistem treninga, a to je veliki problem, zaključio je Vujičić za Dnevni list.

Kaštel Galerija - Zrinjski HT Mostar 69:60

Gradska dvorana u Kaštel Starom. Gledatelja 100. Rezultati po četvrtinama: 20:9, 20:13, 8:15, 21:23.

Kaštela: Babić 8, Marin 6, Biočić 4, Kaliterna 9, Režić 13, Tešija 12, Blesić 5, Radić 12. Trener: Predrag Kruščić.

Zrinjski: Klarica 2, Cvjetković, Tomić, Gligora 15, Mašić 3, Oroz 4, Petrić 15, Šakota 2, Rimac 4, Lovrić 5, Ramljak 10. Trener: Ivan Vujičić.