Košarkaši Zrinjskog novu sezonu otvaraju protiv Dynamica

vlasic

... Mostaru s nestrpljenjem očekuju početak nove sezone. Zrinjski sezonu otvara u četvrtak kada u okviru prvog kola regionalne ABA 2 lige u goste dolazi beogradski Dynamic.

Trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić na konferenciji za novinare kazao je kako je njegova momčad u pripremnom razdoblju imala dosta problema s ozljedama, stoga poziva na oprez.

- U pripremamo smo odigrali sedam-osam utakmica, ali nismo odigrali u punom sastavu i još nismo u punom sastavu. Rezultatski smo to čak dobro odradili, međutim nemamo rotaciju i širinu kakvu smo imali na umu prilikom slaganja momčadi - istaknuo je Vlašić.

U susretu s Dynamicom Vlašić neće moći računati na ozlijeđene Ivana Milićevića i Svena Smajlagića.

- U ovom trenutku bit će važno kako ćemo otvoriti sezonu, posebice u prvih mjesec dana. No, mislim da imamo određenu kvalitetu s kojom se možemo suprotstaviti svima u ligi. Želja mi je da nametnem ono što smo imali prošle godine, da držimo domaći teren i da nikome ne dozvolimo da igra lagano u našoj dvorani - dodao je.

Kada je u pitanju sutrašnji protivnik, Vlašić je kazao kako je to momčad sastavljena od košarkaša koji su prošle godine igrali u Dynamicu i grupe igrača koji su na početku prošle sezone igrali u Vršcu.

- Vršac je prošle sezone u ABA 2 ligi stalno bio u vrhu i bili su sudionici završnog turnira. To je mlada momčad s puno šutova za tri poena i jako dobrim skokom u napadu. To su stvari na koje ćemo se morati koncentrirati sutra - kazao je Vlašić.

Zrinjski je uspio zadržati okosnicu momčadi koja je prošle sezone osvojila naslov bh. prvaka. Tu su i dalje Marko Ramljak, Aleksandar Sokolović, Sven Smajlagić. Nakon duže pauze zbog ozljede na parket se vratio i Marko Šutalo, a u pripremnim utakmicama istaknuo se novi igrač, krilni centar Aleksandar Todorović.

- Što se tiče konkurencije u ABA 2 ligi, sudeći po rosterima, sigurno će liga biti 20-30 posto jača. A što se nas tiče, o tome ću moći govoriti nakon par kola - zaključio je Vlašić. Utakmica HKK Zrinjski Mostar - Dynamic VIP PAY igra se u dvorani na Bijelom brijegu u četvrtak od 20 sati.