Krešimir Kordić: Svi mi prolazimo samo Zrinjski ostaje

Krešimir Kordić, Krešimir Kordić

Za očekivati je bilo, a to se i desilo, da bude iznenađenja, ali zasada se ne treba ništa bitno isticati jer je  dugačak put do krajnjeg cilja tj. sudjelovanja na završnici najboljih nacija Europe.


Moj  klub, Slovan igrao je najveći slovački derbi, gdje se sastao sa Spartakom  iz Trnave. Na kraju je završilo 1:1, i tu smo izgubili dva bitna boda. Trenutno se nalazimo na 5.mjestu sa dva boda zaostatka za vodećom Žilinom, no to i nije neki veliki problem. Čini se da je veći problem to što zadnje utakmice igramo bez klasičnog napadača jer osim prodaje Sylvestra u Dinamo, problem je povreda Juraja Halenara i to što sam ja povrijeđen. No i tome bi uskoro trebao doći kraj jer je Halenar  već u kombinacijama za iduću utakmicu, dok bi ja trebao u kombinacijama biti za dva tjedna. Već sam pomalo krenuo sa treninzima i puno se bolje osjećam.. Nadam se da će i taj dan brzo doći jer teško mi je pala povreda,naročito zbog toga što sam došao u novi klub i što se to odmah u startu desilo. Ali možda je ta povreda zamijenila i nešto puno gore, nikad se ne zna.

Najbitnije je da sam se naviknuo na život u novoj sredini, jezik i nije toliko težak jer služimo se sa dosta istih riječi što i ne čudi jer i mi kao i Slovaci pripadamo skupinama  slavenskih naroda tako da mi sad jedino preostaje raditi ono zašto sam tu. Pored osvrta na slovački nogomet često će se ovdje naći i pokoja rečenica o Premijer ligi BIH i naravno o HŠK Zrinjski iz Mostara. Protekli vikend  sam se najviše iznenadio prateći rezultate Premijer lige BIH. Ne vjerujem da je itko očekivao ovakve rezultate niti  vjerovao da se takvo što može desiti. Pored toga svakako treba istaknuti Tosunovića koji je postigao četiri  pogotka na jednoj utakmici što je prava rijetkost.

Ipak jedan rezultat je odjeknuo najviše od svih, pogotovo dešavanjakoju su uslijedila nakon toga. Svi već znaju da se tu radi o HŠK Zrinjski iz Mostara. Podjela bodova na utakmici sa Budućnosti iz Banovića, zadnji su bodovi što ih je Dragan Jović osvojio na klupi našeg kluba. Ipak je to trener koji je pored dva trofeja što ih je osvojio sa HŠK Zrinjski,imao i dosta zapažene rezultate u Europi. No sada treba još više zapeti  jer nešto što se godinama stvaralo lako se može srušiti. Zato treba svaki potez dobro odvagnuti pogotovo što HŠK Zrinjski više  nije običan klub,već  je  to klub koji već sad ima tri državna pokala europsko iskustvo iza sebe i najveći europski koeficijent, što dovoljno govori o njegovim euro rezultatima u posljednje vrijeme.

Nadam se da je ovo samo prolazna kriza i da će novi trener imati dosta uspjeha. Znamo da će biti jako teško ponajviše zbog toga što svake godine odlazi po nekoliko standardnih igrača i teško je kvalitetom nadoknaditi iste, no sad je bitno uspjeti zadržati korak za vodećima,pojačati se na zimu i  krenuti prema jednoj od titula ili najmanje na što smo navikli, a to je mjesto koje vodi u Europu. Zato treba pametno odvagnuti i imati na umu da je HŠK Zrinjski važniji od svih nas i da mi svi prolazimo dok naš Zrinjski zauvijek ostaje.

Krešimir Kordić