Krešimir Kordić: Pokušajmo mijenjati navike u stvarima gdje ovisimo o sebi

Slovan je kod kuće pobijedio slabašnu Dubnicu sa 6 1, dok je Zrinjski pobijedio teško, ali slatko Rudar iz Prijedora rezultatom 1 0.

Nekako u isto vrijeme  oba kluba ušla su u rezultatsku krizu, tako da se nadam da sada slijede  samo ljepši dani. Slovan je uspio pobijediti nakon niza od tri utakmice bez pobjede, i vratio se u sami vrh tabele. Na ruku nam je išao i kiks Žiline koja je kod kuće remizirala i izgubila dva boda. Na vrhu  je Senica, ali teško da će uspjeti pratiti ritam Slovana i Žiline koji imaju puno kvalitetnije sastave. Ekipa Slovana je sada puno bolja jer se vraćaju pojedini igrači koji su bili duže vremena  povrijeđeni, a pojačali smo se zadnjih dana prijelaznog roka za dva jako dobra igrača, napadačem Šebom koji je, između ostalih nastupao za Glasgow Rangers i Valenciennes, te veznim igračem Žofčakom koji nam je pristupio iz Sparte Prag. No, nešto što sam uspio zamijetiti i što bih želio spomenuti na sinoćnjoj utakmici, ali i na par pripremnih koje sam igrao jeste  da nakon vodstva od 4: 1 na prvom poluvremenu, i pored jako hladnog vremena tempo igre kod mojih suigrača nije padao, već se i u drugom poluvremenu probao zabiti koji gol.

Sve ovo pišem i posebno mi je zanimljivo jer sam i sam igrao mnogo takvih utakmica i dolazim iz takvog podneblja gdje se u većini slučajeva nakon takvog rezultata osjetilo samozadovoljstvo ,pa ponekad i iz taktičkih razloga utakmica se zatvarala i nastavilo se igrati sa puno manjim intenzitetom.

Često  smo se pitali kako to da pojedini igrači pretrče toliko kilometara na utakmicama koje gledamo širom Europe ,i mislim da je i to jedan od  mnogih razloga, pored naravno puno jačih utakmica koje igraju u ligama iz kojih dolaze. No, ovo je primjer na koji možemo utjecati, i pokušati mijenjati navike, pa bar da se približimo Europi u stvarima gdje ne ovisimo o drugima, već o samome sebi.

Zrinjski je sa novim trenerom pobijedio usprkos  jako teškom terenu, tako da je moje mišljenje da su najvažnija osvojena tri boda. Svaki trener treba vremena, i sada je najvažnije ne ići iz krajnosti u krajnost. Ne treba  nakon nekog kiksa puno kritizirati, a ni nakon pobjede stvari dizati u nebesa, već pustiti da sve ide svojim tokom. Za sve promjene ipak treba  vremena.

Liga je dosta izjednačenija, suđenje je dobro koliko uspijem pročitati, i neke ekipe koje nisu imale kvalitetu, a imale su podršku sudaca zadnjih godina, počele su gubiti bodove kod kuće. Tu vidim šansu Zrinjskog da na zimu sa par pravih pojačanja uspije izboriti Europu ili možda osvojiti neki trofej.

Novom treneru želim puno uspjeha i nadam se da će znati samo za lijepe stvari u Mostaru.

Krešimir Kordić