Krešimir Kordić: Pogodak za Slovan nemjerljiv sa onim postignutim za Zrinjski

Usprkos dolasku novog trenera,nismo uspjeli uhvatiti pobjedničku seriju koja se očekuje od ekipe kao što je Slovan. Igre su nam totalno promjenljive, ali i pored toga nijedna ekipa protiv koje smo izgubili bodove nije nas nadigrala. Do kraja polusezone ostalo je još četiri ligaške utakmice i dvije Kup takmice za odigrati,i nadat je se jednoj pobjedničkoj mini seriji, a iz mog kuta sve bi to puno ljepše izgledalo kad bi i ja bio dio te serije.


No, najvažnije je da sam zdrav i da mogu pomoći. Trener me pomalo dozira, jer nije se lako vratiti u formu nakon pet mjeseci pauze. Kako smo slabije krenuli u prvenstvo nakon dobrih igara u Europi,osjeti se lagana napetost jer rezultati nisu u skladu sa očekivanjima i ulaganjima pogotovo . No ,stvarno sam zadovoljan da sam uspio vec dosad odigrati tri utakmice,i ako se na terenu nisam zadržavao puno vremena. Bitno mi je vratiti natjecateljski ritam, pokazati treneru i svima u klubu da nisu pogriješili sto su me doveli,i da u budućnosti mogu računati na mene. Još je puno ljepše sto se sa prvom utakmicom koju sam krenuo od početka poklopilo da zabijem prvi pogodak za Slovan i da sam skinuo veliki teret sa sebe nakon svega što mi se desilo od dolaska u novi klub.


Taj prvi gol za novi klub mi puno znači iz razloga što dolaskom u jednu novu sredinu i na jedan veći nivo u odnosu na onaj gdje sam do sada zabijao, ućvršćujem vjeru u svoje mogućnosti, gdje će mi samopouzdanje jako dobro doći u svakodnevnim treninzima i utakmicama. Normalno, taj gol se ne može mjeriti emocionalno sa prvim golom u seniorskoj konkurenciji koji sam zabio protiv Budućnosti pod Bijelim
Brijegom, pogotovo sa onima koje sam zabio za Zrinjski gdje su neke utakmice imalo veći značaj od ostalih, no i i nova sredina ima svoje draži i želim da jednog dana kad napustim sadašnji klub, da to uradim
uzdignuta čela.


Uvijek kad sam pisao ovu kolumnu, dotaknuo bih se i svog najdražeg kluba, pa ni ovaj put neću napraviti iznimku. Normalno da su me iznenadili ovi posljednji rezultati, i da sam žalostan zbog toga kao i ostali navijači, no nadam se da će se igrači Zrinjskog uspjeti uzdignuti iznad ove situacije i na tom putu svaka im je potpora dobrodošla. Napisati nešto više bilo bi suvišno niti želim to, jer najlakše je biti pametan kad ne ide ,a to smo svi iskusili i vrlo dobro znamo kako je to. Pozdrav svima !

Krešimir Kordić