Krešimir Kordić za Hercegovina.info najavljuje veliki hercegovački derbi

Luka Bonačić i Krešimir Kordić
hercegovina.info

Sutra od 17 sati na Pecari se igra veliki hercegovački derbi u kojem Široki Brijeg dočekuje Zrinjski. Radi se o izravnoj borbi za Europu. Zrinjski je na četvrtom mjestu s 32 osvojena boda, dok igrači Tonija Karačića pušu Plemićima za vratom te imaju samo bod manje. Pobjedom Zrinjski odlazi na četiri boda prednosti, dok Širokobriježani s eventualna tri boda preskače Zrinjski.

Derbi za Hercegovina.info najavljuje legendarni napadač Zrinjskog, ali i koji je nosio i dres Širokog Brijega, Krešimir Kordić.

SUDAR DVIJE STRATEGIJE

"U posljednje vrijeme derbi na Pecari uvijek je pružao dobar nogomet i ja se nadam da ćemo i sutra gledati ponovno jednu odličnu utakmicu. Momčadi su poravnate te je i jednima i drugima ova utakmica je od velikog značaja i pobjeda im je nužna. Što se tiče Širokog i Zrinjskog tu se radi o dva kluba s različitim strategijama i to je ono što ovaj derbi čini još zanimljivijim."

ŠIROKI BRIJEG

"Široki dosta prilike daje svojim domaćim igračima. Ti momci igraju poletno i taj put im se za sada isplatio. Prikazuju jako dobar nogomet i u igri su za Europu. Moramo reći kako se jako dobro u cijeloj priči vidi uloga trenera. Toni Karačić jako dobro dirigira cijelom pričom. Njihov najjači adut je kolektiv, a sama ljestvica strijelaca pokazuje to. Imaju tri igrača koji su poravnati. Svaku utakmicu iskoči netko drugi, a to smo mogli vidjeti na Grbavici."

PREDNOST ŠIROKOBRIJEŽANA

"Gledao sam i utakmicu Širokog protiv Slobode, to je izgledalo odlično. Kolektiv, mladost, hitrina su njihova najjača oružja. Dosta su okomiti prema naprijed, vole se nadigravati. Tu će Zrinjski morati usporiti njihovu igru."

ZRINJSKI

"Zrinjski na mahove igra dobro. Nakon odličnog nastupa u Europi uslijedio je jedan pad. Izgubila se igra u domaćem prvenstvu. Moguće je da je došlo do jedne zasićenosti, jer se tu mahom radi o igračima koji su u tridesetim godinama. Ovo što gledamo u posljednje vrijeme još uvijek nije pravo lice Zrinjskog. U jednom trenutku su vratili pobjednički kontinuitet, no onda je on ponovno izgubljen protiv Željezničara. Ova utakmica će Zrinjskom odrediti raspoloženje pred zimsku stanku. Ukoliko Zrinjski pobjedi, polusezona će donekle biti uspješna, ako pak izgubi mislim da bi trebalo napraviti jako puno rezova. Cilj neće biti ispunjen i morat će se napraviti bolja selekcija pred proljeće."

PREDNOST ZRINJSKOG

"Nemanja Bilbija pokazuje iz utakmice u utakmicu koliko je važan za igru Zrinjskog, ako bi se gledalo po realizatorskim sposobnostima on sam nosi ekipu. Bilbija je najjače oružje poput Slobodana Jakovljevića, ali i Josipa Ćorluke koji u posljednje vrijeme igra odlično."

PRAZNE TRIBINE NAJVEĆI HENDIKEP

"Na Pecari se vidi koliko znači publika i pravi stadion za jednu pravu nogometnu predstavu. Pecara je u hercegovačkom derbiju uvijek puna i to će biti najveći nedostatak za obje ekipe u ovoj utakmici."

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.