Krešimir Kordić: Priče iz Slovačke

Slovačka nogometna liga

Žilina je osigurala grupnu fazu Lige prvaka ,dok je moj klub Slovan iz Bratislave zapeo na posljednjoj prepreci. Nakon sat vremena igre u drugoj utakmici imali smo dva gola prednosti protiv Stuttgarta, i samo nas je čudo moglo izbaciti iz daljnjeg natjecanja. Najgore je što se to na kraju i desilo jer smo ostali u polju sa 10 igrača i Stuttgart se uspio vratiti u igru i izbaciti nas. Sada nam preostaje domaće natjecanje u kojem igramo bitnu ulogu, i sve osim titule prvaka bio bi neuspjeh. Ekipa nam je sastavljena od par iskusnih, i većinom mladih igraca koji su okosnica mlade reprezentacije Slovačke.
Organizacija lige je na jednom visokom nivou i vidim da se jako malo pažnje posvećuje suđenju što se nebi moglo reći za našu ligu .

Komentar na BH premijer ligu

Koliko  sam uspio vidjeti po dosadašnjim rezultatima u Premijer ligi BiH, ljestvica  se već sad počela dijeliti na dva dijela što ranijih godina nije bio slučaj. Teško je reći da li je kvaliteta lige u odnosu na prijašnje godine u opadanju, no svake godine netko se predstavi Europi sa dobrim rezultatima i kvalitetnim igrama. Prošle godine to je napravilo Sarajevo dok je ove godine sjajan nastup u Europi imao naš HŠK Zrinjski.
Posljednje kolo  donijelo je par iznenađujućih rezultata( na koje nismo navikli) što se po rejtingu klubova nebi moglo reći. Najviše su me iznenadili visok poraz Širokog Brijega u Travniku jer dugi niz godina ekipa Širokoga Brijega je poznata kao čvrsta ekipa koja ne gubi tako često sa visokim rezultatom i pobjeda Veleža protiv Olimpika U Sarajevu.

Pored toga, zanimljiv rezultat postignut je na utakmici sa Grbavice, jer 8:0  i nije tako čest  rezultat na našim terenima. Borac je pobjedu u Zenici potvrdio domoćom pobjedom protiv Slavije i ponovno se vraća među kandidate za sam vrh. Sarajevo je pobijedilo u Banovićima i krenulo prema osvajanju titule prvaka. Moje mišljenje je da su već prošle godine imali najbolju ekipu,i da su trebali biti u samome vrhu,ali eto nisu uspjeli.Ove godine su dosta promijenili ekipu i koliko vidim dosad im dosta dobro ide.

Pored ovih rezultata,nijedan drugi baš i nije toliko  zanimljiv, jer su igrale ekipe koje nemaju baš nekih ambicija da se upuste u borbu za vrh, osim možda Čelika koji je pokazao da može uzeti bodove na strani što je jako bitno za Premijer ligu. I na kraju HŠK Zrinjski.

Pobjedom nad Slobodom primakli smo se vrhu ljestvice. Čini mi se da smo igrali onoliko koliko nam je potrebno bilo, no to je i shvatljivo poslije derbija koji znam i sam dosta psihički istroši. Teško je još očekivati blistave partije ponajviše zbog toga što se ekipa nije uspjela konsolidirati i gdje odlasci i dolasci igrača imaju veliku ulogu u tome. Čini mi se da se pogodilo sa pojačanjima, što je za svaku pohvalu. Jako dobra stvar  je, da je uhvaćen pobjednički ritam i sad će najvažnije biti da se počnu donositi bodovi sa strane. Pogotovo jer dosad kući nismo imali problema, što nam je prošle godine jako falilo na putu da obranimo titulu prvaka.