Hrvatska 14. studenog protiv Lihtenštajna

Sigurno da je Slaven Bilić priželjkivao da će imati jednu kvalitetniju provjeru, no realnost je ponudila Lihtenštajn. U ovom trenutku se još uvijek ne zna gdje će se igrati taj dvoboj, ali kako je prenio glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, koji je vodio ovu operaciju više gradova domaćina je zainteresirano za taj sraz.

Preostaje drugi termin u studenome, onaj četiri dana kasnije. Suparnik još nije pronađen, no to bi trebale biti nogometne reprezentacije Čilea ili Poljske. Naime, čelni ljudi saveza iz Južne Amerike nude utakmicu na bazi reciprociteta. No, kako je rekao Srebrić nama to i ne odgovara najbolje, jer naš savez teško može organizirati kvalitetnu turneju na tom kontinentu. Čileu će se ponuditi da se odigra utakmica u Hrvatskoj, da mi to platimo i na taj način zaključimo posao. U slučaju da ta utakmica ipak propadne, u rezervi je Poljska, koja je protekli tjedan pokazala zanimanje za našeg izbornika Slavena Bilića.

Ako bi definitivi izbor bila Poljsika, tada postoji mogućnost da se ipak ide u Poljsku. A, tamo će Slaven Bilić u pratnji Markovića i Srebrića sigurno otići 7. veljače sljedeće godine. Tada će se odrediti kvalifikacijske skupine za Euro 2012. u Poljskoj i Ukrajini, a sinoć je potvrđeno da će Hrvatska biti nositelj. Dakle, Bilić već sada zna da protiv Engleza neće moći igrati.

hina