UFC 107: Mir onesvijestio Konga, Penn unakazio Sancheza

UFC 107

UFC 107 koji se održavao u Memphisu oduševio je sve ljubitelje ovog borilačkog sporta . Najviše pozornosti privlačili su mečevi između Diega Sancheza i BJ Penna u lakoj kategoriji te Franka Mira i Cheicka Konga u teškoj kategoriji.

Na UFC 107 priredbi BJ Penn obranio je svoju titulu pa tako za poraz ne zna već sedam godina. On je s lakoćom trijumfirao protiv Diega Sancheza, u meču u kojem je dominirao od prve do posljednje sekunde. Meksikanac se u UFC probio kroz reallity show 'Ultimate Fighter', a uoči ove borbe imao je omjer 21-2 pobjeda i poraza.

U borbi Sanchez nije imao izgleda. Sredinom posljednje pete runde serijom udaraca nogom i šakom BJ je uništio lice protivnika, zadao mu veliku posjekotinu na licu i sudac je prekinuo dvoboj. Tako je Amerikanac došao do svoje 21. pobjede u slobodnoj borbi.

Frank Mir bio je još impresivniji te je kao što je i bahato najavio, u ranoj fazi meča svladao Cheicka Konga. Već nakon prve minute. U borbu se krenulo bez kalkulacija. Ljevicom Mir je bacio Konga na parter i onda mu napravio polugu na vratu koja ga je onesvijestila. Sudac je prekinuo meč. Srećom, Francuz koji je pobijedio i Mirka Filipovića oporavio se, ali Mira neće skoro zaboraviti. Američki borac tako je najavio kako s pravom konkurira za borbu za svjetski naslov.

Inače, početak večeri je obilježen odličnom borbom mladog Nizozemca Stefana Struvea i veterana Paula Buentella. Bilo je tu sjajnih izmjena udaraca, a suci su borbu procijenili kao pobjedu Nizozemca.

Kenny Florian je polugom pobijedio Claya Guidu te potvrdio kako je jedan od najboljih boraca u lakoj kategoriji.

John Fitch je jednoglasnom sudačkom odlukom zaslužio i 19. pobjedu u posljednjih 20. mečeva protiv hrvača Mikea Pierca.

tportal / ezadar

piše : Željko