Cro Cop na Barryja

Možda bi bilo i smiješno da po stoti puta kažemo da je ovo biti ili ne biti za Cro Copa, ali s takvom izjavom ne bi mnogo pogriješili. Zadnja borba po ugovoru donosi novi teški okršaj za našeg borca, na suprotnoj strani će stajati američki kick boksač Pat Barry poznat po razornim udarcima i treniranju kod najvećeg, Ernesta Hoosta. Tjednima svjedočimo zanimljivoj retorici ovog razigranog Amerikanca koji Filipovića smatra svojim idolom, želio bi imati njegov autogram i neće mu biti previše teško ukoliko izgubi. Filipović nije nasjeo na pilu naopako i u svojim izjavama (kojih je, mora se priznati, neuobičajeno mnogo, barem za strane medije) najavljuje nokaut. Upravo taj ishod borbe je i najvjerojatniji, ono što je zanimljivo je da Barry nikada u svojoj sportskoj karijeri nije nokautiran, a za sve postoji prvi puta.

U borbi večeri ćemo vidjeti sraz dviju bivših UFC prvaka Chucka Liddella i Richa Franklina. Ni jednom ni drugom u zadnje vrijeme nisu cvjetale ruže (Liddell u zadnjih pet borbi skor 1-4, Franklin u zadnje trin borbe skor 1-2) i ova pobjeda će nekome značiti poput suhog zlata. "The Iceman" vrijeme krati treniranjem novih MMA nada u superpopularnom TUF-u i vjeruje da je 100% fit za ovakav okršaj. Franklin je pak uskočio nakon otkazivanja Tita Ortiza zbog operacije vrata.

Ostale borbe donose sraz nesuđenog Filipovićevog protivnika, gorostasnog Bena Rothwella i iskusnog udarača Gilberta Yvela, okršaj brazilskog policajca Paula Thiaga i Danca Martina Kampmanna, meč bivšeg WEC-ovog prvaka Carlosa Condita i domaće nade, neporaženog Roryja Macdonalda, dok će se u borbi koju nećemo gledati u izravnom prijenosu sastati odlični Tyson Griffin i neporaženi Evan Dunham.

Main Card (nedjelja, 4:00):
LHW Chuck Liddell Vs. Rich Franklin
HW Mirko Filipović Vs. Pat Barry
WW Paulo Thiago Vs. Martin Kampmann
HW Ben Rothwell Vs. Gilbert Yvel
WW Carlos Condit Vs. Rory MacDonald

Piše: Ratko Martinović / sportnet.hr