SENZACIJA NA POMOLU Otkazan meč Furyja i Usika, traju pregovori s Filipom Hrgovićem

Filip Hrgović
GEPA pictures/Daniel Goetzhaber

Najiščekivaniji boksački okršaj današnjice, onaj između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja za ujedinjenje svih teškaških pojaseva - otkazan je - i neće se dogoditi 17. veljače u Rijadu. Prema informacijama koje prenose svi relevantni boksački mediji, Fury je prisiljen povući se iz borbe za apsolutnog prvaka zbog posjekotine koju je zadobio na dašanjem sparingu, piše Fight Site.

Boksački svijet dugo je vremena čekao na ugovaranje ovog meča i svjedočio brojnim peripetijama tijekom pregovora, a nakon što je borba konačno ugovorena i nakon što nas je od nje dijelilo nešto više od dva tjedna - javnim prostorom gromoglasno je odjeknula informacija da dolazi do odgode, prenose Sportske novosti.

U cijeloj bi priči, prema informacijama koje je plasirao Boxing News, najviše mogao profitirati naš Filip Hrgović. Navedeni medij, naime, tvrdi kako se Usykov tim, nakon saznanja o Furyjevom povlačenju, okrenuo pregovorima za potencijalni meč s najboljim hrvatskim boksačem. "El Animal" je, kao što je poznato, obvezni izazivač za IBF-ovu titulu svjetskog prvaka, a vlasnik tog pojasa upravo je Usyk. Prema informacijama Boxing Newsa, koje su prenijeli brojni borilački mediji, uključujući i renomiranog boksačkog novinara Michaela Bensona, Hrgović bi mogao uskočiti kao zamjena i s ukrajinskim se prvakom boriti u terminu u kojem je ovaj trebao boksati s Furyjem, dakle 17. veljače.