IBF POTVRDIO Usik je poslao zahtjev zbog kojeg Hrgović neće još boksati za pojas

Filip Hrgović

Slavni Ukrajinac Oleksandr Usik napravio je što je njegov menadžer Krasjuk i najavio te zatražio od IBF-a iznimku kako bi zadržao naslov prvaka u teškoj kategoriji ove organizacije.

Nakon što je Usik pobijedio Furyja, obavezan izazivač za IBF titulu trebao mu je biti Filip Hrgović, no predsjednik IBF-a Daryl Peoples potvrdio da je Usik tražio iznimku čime će još neko vrijeme biti vlasnik sva četiri najvažnija boksačka pojasa.

To znači da borba Hrgovića i Duboisa definitivno neće biti za titulu prvaka svijeta prema IBF-u ukoliko Upravni odbor ove organizacije potvrdi Usikov zahtjev. To bi prema svemu sudeći trebala biti tek formalnost.

Filip Hrgović pričekat će još borbu za pojas iako su bile male šanse da na stolu protiv Duboisa bude IBF-ova titula. To jednostavno nikome nije bilo u interesu.

Hrgović sada svakako mora svladati Duboisa kako bi zadržao poziciju i dočekao rasplet cijele priče kao obvezni izazivač. Moguće je i da će još jednom dobiti neku vrstu novčane kompenzacije, a nagrada bi mu mogla biti i borba za sva četiri pojasa, jednom kada njegova borba kao obaveznog izazivača dođe na red.

Ostaje pitanje hoće li Hrgović do te borbe morati nakon Duboisa boksati, na primjer, i s Joshuom na Wembleyju, što se spominjalo posljednjih dana.

Više će se saznati nakon što IBF potvrdi svoju odluku, a potom i kad Usik i Fury naprave ugovor vezan za ulog u revanšu. Sve bi to trebalo biti poznato u narednim tjednima.