Franjo Zadro sedmi među svjetskom elitom

Franjo je imao konkurenciju iz Rusije, Gruzije, Nizozemske, Austrije, Švicarske, Danske, Švedske, Latvije, Finske, Belgije, Irske, Francuske, ali i egzotičnijih zemalja poput Japana, Brazila, Kanade, Kazahstana, Australije, Irana i Uzbekistana.

Kada se podvuče crta, ukupno 80 natjecatelja koji su se na četiri borilišta borili u vremenskom razdoblju od šest sati, što se pokazalo izuzetno napornim. Zadro je do konačnog sedmog mjesta odradio šest borbi u kojima je ubilježio četiri pobjede i dva poraza. nakon što je u 1. kolu bio slobodan, već u 2. kolu za protivnika dobiva reprezentativca Švicarske Diethlema Mikea, no ispostavilo se da je to bio tek meč zagrijavanja za Mostarca.

U sljedećem je nastupu remizirao s uzbekistanskim borcem od kojeg gubi nakon odluke sudaca no kako je Uzbekistanac otišao do polufinala, sa sobom je odvukao Zadru u repasaž. U tom stadiju natjecanja Mostarac je bolji od Njemca Olthoffa Jspera, Francuza Clegerta Arthura, te Nijemca ruskog porijekla Maxima Schitova, inače borca koji je do sada osvojio sve što se može osvojiti i jednog od najvećih favorita turnira.

Zadrin juriš kroz repesaž zaustavljen je u 4. borbi. Pobjedom ostvarenom na bodove iz borbe za medalju zaustavlja ga predstavnik Velike Britanije Lewis Keeble, no taj isti borac zajedo sa Uzbekistancem, s kojim se susreo ranije, u konačnici završava na podiju kao osvajač bronce.

- S obzirom da je ovo natjecanje svjetskog ranga, stići do samoga vrha veliki je uspjeh. Sedmo mjesto je odličan rezultat, svi u klubu su oduševljeni, rekao je trener i Franjin otac Željko, dodavši: Ovo sigurno ukazuje na svijetlu Franjinu budućnost, ali i budućnost kluba koji sve češće izbacuje kvalitetne borce. Sam Franjo bio je prije svega zahvalan ocu: Tata je od mene napravio čudo, hvala mu na svemu.

S. Nikšić