PROMJENE U VRHU Mostarac Franjo Zadro dopredsjednik judo saveza u BiH

Judo savez BiH

Na skupštini judo saveza BiH održanoj u Sarajevu u hotelu Hils izabrano novo rukovodstvo saveza.

Skupština judo saveza Bosne i Hercegovine, koji okuplja preko 70 judo klubova i oko 3000 aktivnih članova birala je novi Upravni odbor na mandat od 4 godine. 

Izabrani su predsjednik i dopredsjednici judo saveza BiH, te još 12 delegata u Upravni odbor saveza kao i glavni tajnik saveza.

Uvodnim govorom na početku skupštine judo saveza dosadašnji predsjednik dr. sc. Branislav Crnogorac naglasio je da je judo najtrofejniji olimpijski sport BiH, te iskazao želju da se zajedničkim radom takav epitet i u budućnosti održi. Naglasio je i pokazatelj sve veće masovnosti judo sporta u BiH, kao i velikih judo natjecanja koja se na području BiH održavaju, a među kojima su domaćinstva svjetskih i europskih prvenstava, kao i Borsa Open u Mostaru koji je posljednji put održan 2019. godine uoči pandemije.

Nakon uvodnog govora skupština je održana po točkama dnevnog reda, a za novog predsjednika judo saveza BiH izabran je Ognjen Pavlović (Zvornik), dok su dopredsjednici Franjo Zadro (Mostar) i Branislav Crnogorac (Sarajevo).

U Upravni odbor judo saveza BiH izabrani su Stefan Majdov (I. Sarajevo), Stojanka Delić (Banja Luka), Mitar Mrdić (Trebinje), Dražen Subotić (Pale), Tomislav Vučić (Mostar), Nikola Biljaka (Nova Bila), Zdenko Dominović (Novi Travnik), Marija Zelenika (Široki Brijeg), Zijad Sejdinović (Lukavac), Larisa Cerić (Sarajevo), Husein Ramić (Bihać), Enver Kukuruzović (Mostar).

Za glavnog tajnika saveza izabrana je Arijana Jaha (Sarajevo).