Prosvjed prostitutki: Traže pomoć vlasti

Prosvjed prostitutki u Hamburgu
Reuters

Prostitutke u Hamburgu prosvjedovale su zahtijevajući od vlasti da dozvoli otvaranje bordela u Njemačkoj, nakon što su više mjeseci bili zatvoreni zbog pandemije virusa korona.

"Najstarijem zanatu potrebna je vaša pomoć", pisalo je na transparentu jednog od sudionika u ulici Herbertstrasse u Hamburgu. Neki demonstranti nosili su kazališne maske, a neki su svirali na različitim instrumentima.

Udruženje radnika seks industrije, koje je organiziralo prosvjede, priopćilo je da stalna blokada i zabrana rada bordela prisiljava neke od njih da rade na ulici što je nezakonito i mnogo opasnije i nije u skladu sa higijenskim standardima, prenosi Srna.

Isti izvor je naveo da javne kuće mogu brzo primjeniti mjere protiv pandemije virusa korona, što su uradili i drugi, uključujući zaštitne maske, ventilaciju prostorija i registraciju kontakta posjetitelja.

"Prostitucija ne nosi veći rizik od infekcije od drugih usluga koje uključuju dodirivanje tijela kao što su masaža ili kozmetika, pa čak i ples i kontakt sportovi", navodi se u priopćenju, i dodaje da je higijena sastavni dio prostitucije.

Nakon što su širom NJemačke ponovno otvorene prodavaonice, restorani i barovi, radnici u seks industriji su izolirani i njima je oduzeto pravo na egzistenciju i pored toga što ne predstavljaju veću opasnost po zdravlje. Prostitucija je legalna u Njemačkoj.