Predstavljamo četvrtu epizodu: Obitelj Grabo u 'smećarskom skandalu'

Predstavljamo četvrtu epizodu: Obitelj Grabo u 'smećarskom skandalu'

U ovoj epizodi, naziva 'Ispred praga', vidjet ćemo kako traženje i davanje novca prljaju društvo i kako je metla nekad preslab alat za čišćenje.

Riječ je o četvrtoj epizodi u nizu od deset kratkih animiranih filmova o korupciji u našem društvu nastalih u produkciji Sektora 51, kojima se želi podignuti svijest javnosti o korupciji i upozoriti na sve negativnosti koje ta pojava nosi sa sobom.

S obzirom na zasićenost pričama o korupciji u našoj zemlji, autori ovih crtića, željeli su
produkcijom animiranog filma o ovom problemu progovoriti drugačije. Poručili su kako crtiće ne treba gledati samo kao crtić nego kao upitnik nama samima iza pitanja koliko mi učvršćujemo lanac korupcije u ovoj zemlji.

Režiju, animaciju i dizajn 'Obitelji Grabo' potpisuju Berislav Jurič, Nikola Galić i Tvrtko Karačić.
Autor Glazbe je Ante Galić, za produkciju je zadužena Katarina Marijanović , dok je voditeljica projekta 'Korupcija je loša stvar', u okviru kojeg je nastalo deset jednominutnih epizoda Anamarija Zadro.

Projekt je nastao uz podršku organizacije 'European Endowment for Democracy' i vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

Tko je obitelj Grabo?

U vremenima kad 'drugačije ne ide', obitelj Grabo, primorana je ići linijom manjeg otpor pa postaje karika u lancu korupcije u koju je okovano naše društvo. Članovi ove obitelji, koja može biti obitelj svih nas, primorana je u raznim situacijama tu kariku činiti čvršćom ne razmišljajući o posljedicama koje korupcija nosi. Primorani su biti oni koji daju u porodilištu, kod liječnika, pri razgovoru za posao, a kako je cijelo društvo ogrezlo u korupciju, obitelj Grabo daruje i onda kad se izričito ne traži mito nego kad je ono način lakše borbe s većim ili manjim preprekama u životu. U svojim naumima, koji ponekad završe drugačije od očekivanog, iako znaju da nisu u pravu, obitelj ne vidi ništa loše jer misle da, ako je društvo takvo, da takvi i oni moraju biti.

* Više informacija o 'Obitelji Grabo' potražite na službenim stranicama
www.obiteljgrabo.com i https://www.facebook.com/ObiteljGrabo/.

hercegovina.info