FOTO  NLO nad Beogradom

Praporski je ovu neobičnu pojavu čak snimio kamerom sa terase svog stana, koji se nalazi u Studentskoj ulici 43 na Novom Beogradu i to u noći kada je Beograd slavio pobjedu košarkaša Srbije nad Slovenijom, piše beogradski "Pres".

Sve se dešavalo pola sata prije ponoći kada je Stevica utrčao u sobu sina da provjeri da li ga je probudila buka od vatrometa i petardi sa proslave.

"U trenutku kad sam pokrivao dijete pogledao sam kroz prozor. Tada sam primjetio dvoje mladih ljudi, koji stoje na semaforu i rukom pokazuju ka nebu. Pogledao sam u tom pravcu i ostao ukočen! Usijana lopta, koja sigurno nije sa ove planete, kretala sa od juga ka zapadu", priča Stevica.

On kaže da se "vanzemaljsko tijelo kretalo dva do tri minuta iznad Beograda i nestalo u pravcu Surčina", te da je ovu neobičnu pojavu vidjela i njegova supruga.

Stevica je naveo da je ovo strano tijelo izgledalo kao da je napravljeno od vulkanske lave, a oko njega su letjele čestice različitih boja, od ljubičaste, crvene, žute do jarkozelene.

"Bilo je udubljeno sa jedne strane, kao da mu je falio dio. Nekoliko minuta kasnije izašao sam na terasu i video još jednu letjelicu koja je također podsjećala na mali svemirski brod", priča Stevica.

U Gradskom centru za obavješćivanje i uzbunjivanje kažu da te noći niko nije pozvao da prijavi ove "svemirske goste", dok u Astronomskom društvu "Ruđer Bošković" kažu da to veče nisu primijetili nikakve neobične pojave na nebeskom svodu iznad Beograda.