SUD ODBIO ŽALBU Bosanskohercegovački pjevač mora isplatiti pozamašan dug bivšoj ljubavnici iz Australije

halid muslimović,presuda,prijedor,ljubavnica,sonja bašić

Okružni sud u Prijedoru odbio je žalbu Halida Muslimovića i potvrdio prvostupanjsku presudu prema kojoj je dužan bivšoj ljubavnici Sonji Bašić isplatiti dug u iznosu od 67.000 eura.

Prvostupanjskom presudom koja je donesena 19. studenoga 2020. godine, sud je naložio da je Muslimović dužan uplatiti navedenu svotu ženi iz Australije s kojom je svojevremeno bio u vezi, a koja mu je slala velike svote novca, otprilike oko 100.000 eura. Halid je uložio žalbu na ovu odluku, a dvije godine kasnije, Okružni sud u Prijedoru ju je odbio, prenosi Nova.rs.

Kako piše u presudi u koju je Telegraf imao uvid, a koja je donesena 5. studenoga, Muslimović je dužan isplatiti 130.887 KM, odnosno nešto više od 67.000 eura Sonji Bašić.
Pored toga, on mora snositi i sudske troškove koji iznose oko 8.000 KM, što je nešto više od 4.000 eura. Sve ukupno će pjevač Sonji morati isplatiti nešto više od 71.000 eura.

Sonja je, tijekom veze s Muslimovićem, slala pjevaču pozamašne svote putem aplikacije za transfer novca. Nakon što mu je tražila da joj vrati dug, on je, dok je Sonja boravila u Banjoj Luci, fizički nasrnuo na nju. Tada je Sonja tužila Halida i dobila ga je na sudu. Pored toga, ona je podnijela još jednu tužbu, i to za novac koji joj duguje.