NAJBOGATIJA BOSANKA "Ubijanje Židova nije borba za ljudska prava"

Sanela Diana Jenkins pružila podršku Izraelu
Instagram

Bosanskohercegovačka poduzetnica Sanela Diana Jenkins izrazila svoju podršku Izraelu putem društvenih mreža. Kroz nekoliko snažnih poruka na Instagramu, izrazila je svoje stajalište o trenutnoj situaciji u Izraelu i Palestini.

U jednom od svojih Instagram Storyja napisala je: "Ubijanje Židova nije borba za ljudska prava."

Podijelila je fotografije svojih prijatelja koji su Židovi i nazvala ih svojom obitelji.

"Nije riječ o borbi muslimana protiv Židova zato što pripadnici Hamasa nisu pravi muslimani. Nije riječ o borbi Palestinaca protiv Izraelaca zato što mnogi od njih žive u miru", dodala je, rekavši još da se ovdje radi o "Hamasu, bezbožnoj terorističkoj organizaciji koja ne želi mir niti Židove".

"Isplanirali su masakr nad ženama i djecom. Nad istim ženama i djecom zbog kojih bismo svi plakali da su iz neke druge zemlje. No, pošto su oni Izraelci, postalo je 'nepoželjno' biti ogorčen. Koji god naslov pročitate o bilo čemu što se dogodilo u Izraelu, masakr nad djecom je suviše 'kompleksan' da bi se imalo javno mišljenje. Ljudi koriste svoje mišljenje o Izraelu da potkrijepe šutnju ili prigušeni antisemitizam na način na koji nikada ne bi šutjeli da je riječ o nekoj drugoj manjini", stoji u njezinoj objavi.

Na jednoj od objava je napisala: "Ako ste došli do točke u svojim životima gdje se radujete prizoru oskrnavljenih tijela i vijestima o tome da su žene silovane i djeca oteta, morate zastati i dobro se pogledati u ogledalo."