MEĐUNARODNO PRVENSTVO Slastičar Nemanja Petrović svojim kolačem još jednom okitio Mostar zlatom

Slastičar Nemanja Petrović
Instagram

Na Međunarodnom prvenstvu Crne Gore među više od 200 sudionika iz cijele Jugoistočne Europe zlatnu medalju osvojio je mostarski slastičar i pastry chef Nemanja Petrović. Petroviću je ovo samo još jedno natjecanje u nizu na kojem je pridobio najveće simpatije žirija i svih prisutnih, a baš njegov kolač od hurme zaslužio je, prema ocjenama žirija, zlatnu medalju u kategoriji restoranskog deserta, čime je još jednom ostavio konkurenciju iza sebe.

Slastičar Nemanja Petrović

„Bila je uistinu velika konkurencija i tih dana su svi veliki majstori slastičarstva bili na jednom mjestu. Izgleda da se moj kolač od hurme u zalivu od bijele čokolade i vanilije od samog početka izdvajao, jer jedini je kolač koji nije pripadao modernom slastičarstvu. Na kraju je dobio zlatnu medalju i najviše ocjene stručnog žirija. Bilo je treme i opterećenja sve do samog proglašenja pobjednika“, rekao je Nemanja Petrović za Hercegovina.info.

Nemanja Petrović

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nemanju su ocjenjivali suci visokog ranga na čelu sa Stevom Karapandžom, Damirom Rožajcem, Iztokom Legatom, Hamidom Hadžićem, Adom Begunom i drugim. Svoju borbu za medaljama i dokazivanjem Petrović će nastaviti u narednom mjesecu na velikom natjecanju u Nišu, a očekujemo da će se i dalje u grad na Neretvi vraćati s najvećim priznanjima, čime će Mostar pozicionirati na sami slatki vrh.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.