Razlozi, zbog kojih ženama nije do seksa!

sex, stres, mladi sex, seks, kemija, funkcioniranje, kondomi, žena, sex, mladi sex, ljubav, sex, partner, sex, sex, veza, sex, ljubav, nevjera, sex, veza, partner, sex, partner, veza, spolni odnosi, orgazam, seks, predigra, sex, veza, partner, seks, veza, partner, krevet, ljubav, veza, muškarac žena, žene, ljubav, veze, veza, partner, sex, veza, partner, poze, sex, veza, partner, seks, veza, partner, žena, varanje, muškarac žena, intimnost, interes, Izbjegava susrete, promjene ponašanja, Vara vas, istraživanje, nježna strana, muškarac žena, emocije, ljubav, komunikacija, životna faza, kriza srednjih godina, Muškarci i žene, svakodnevni život., Simptomi depresije, seksualni ritam, seksualne aktivnosti, seks navike, redovit seks, u intimnim trenucima, vlažnost, ljubav, sex, seksanje, seksualnosti žene, orlani seks, sex orgazam, orgazam
Pod stresom ste

Trenutno vam se toliko toga događa na poslu, da nemate vremena ni energije ako bi uopće pomislile na seks. Opterećene ste novim zadatcima koje imate na poslu koji od vas zahtjevaju veliku količinu uloženog truda i veču odgovornost. Možda imate previše posla oko djece, a partner vam ne pomaže previše? Zapravo je posve logično da ste umorne, loše volje i bez želje za seksom. Vrijeme je da odvojite vrijeme samo za sebe. Takav tempo ne možete držati zauvijek jer će neminovno utjecati i na vaše zdravlje i druga područja života kao što je odnos s partnerom. Činjenica je da se dok smo pod stresom otpušta hormon kortizol koji onemogućava opuštanje, baš iz tog razloga seks je taj koji će vam odvratiti misli te će vas sigurno usrećiti. Stručnjaci, među njima i znanstvenica na području spolnog zdravlja Myrtle Wilhite iz Wisconsina, savjetuje da seksualnu želju potaknemo gibanjem što pospješuje krvotok te pozitoivno utječe na uzbuđenost spolnih organa. Morate uzeti vrijeme za nježnosti i bavljenje svojim partnerom te samom sobom. Studije Sveučilišta iz Arizone dokazuje kako parovi koji su u braku ili dugogodišnjoj vezi ponovno uživaju u seksu kada se ponovo povežu na emocionalnoj razini. Iako imate puno posla i obaveza nemojte dopustiti sebi da vam to uništi libido. radije pitajte partnera za pomoć te mu obrazložite, da manje obaveza znači više vremena i Opens internal link in current windowželje za seks.

Seks vam je postao dosadan

Dogodilo vam se da je seks postao rutina zbog čega vam se seks čini jednak, nezanimljiv i nešto što vas ne uzbuđuje. Seks je postao toliko dosadan da bi radije spavale ili gledale televizor? To se događa parovima koju u dugo zajedno jer seks postane jednoličan a time gubi čar. To je naravno povezano s trudom kojeg (ne) ulažete u seks niti vi niti vaš partner. Udaljili ste se, ne sjećate se kada ste zadnji put otvoreno razgovarali? Prisjetite se početka veze kada ste se oboje trudili i davali sve od sebe želja za seksom je bila velika. Ako među vama nema komunikacije, nećete moći saznati kako stvari pokrenuti s mrtve točke i kako poboljštai stanje u kojem ste se našli. Možda vas ne uzbuđuje način partnerove Opens internal link in current windowpredigre ili samo zato što se sve odvija na jednak način? Vrijeme je da se vi više potrudite i porazgovarate otvoreno bez straha. Stručnjak za seks Lana Holstein savjetuje da pokušate s draženjem i ljubljenjem drugih mjesta na tijelu koje ste do sada zanemarivali. Možda otkrijete nova mjesta koja vam pružaju užitak. Isto tako probajte s igranjem seksi uloga, promijenite mjesto za seks, odite u hotel i igrajte se prostitutke i stranke ukoliko vas to pali. Potrebno je biti otvoren i samo malo pustiti maštu da radi te joj se prepustiti.

Zdravstveni uzroci za pomanjekanje seksualne želje

Zapravo je Opens internal link in current windowpomanjekanje želje za seksom u većini slučajeva povezano s našom psihom, mentalno smo preopterećeni te dopuštamo da obaveze i posao preuzmuna neki način naš život do te mjere da nam počnu utjecati i na zdravlje. Neki lijekovi i hormonske promjene utječu na slab libido. Autor knjige Making Love the Way We Used to ... or Better, Alan M. Altman upozorava da hormonska kontracepcija definitivno utječe na opadanje seksualne želje. Hormoni i tablete za spriječavanje trudnoće utječu na sniženje testosterona koji je ključan element za seksualnu želju. Isto tako antidepresivi poput Prozaca jako snižavaju libido. 65% žena koje koriste antidepresive primjetile su pad želje za seksom. Stručnjaci stoga savjetuju detaljan razgovor s liječnikom te prikupljanje svih informacija. Osim lijekova, pad određenih hormona u tijelu može uzrokovati pomanjkanje želje za seksom. Pad estrogena može se dogoditi u menopauzi ili za vrijeme dojenja. Ukoliko ne koristite kontracepcijske pilule i ne pijete anti depresive, smatrate da nemate gore navedenih problema poput stresa i dosadnog seksa, možda je trenutak da odete testirati razinu hormona u krvi.

intimatemedicine.com.hr