Nakon ovoga žene će navaliti na vas u krevetu!

Žene doista znaju spojiti ugodno s korisnim! I nakon dugačkog i napornog radnog dana one pristaju na seks kako bi skinule koji kilogram, piše nrt.hr.

Bolje su noćne aktivnosti u krevetu nego odlazak u teretanu, na aerobik ili vožnju biciklom. Zašto i ne kada je seks jedan od najjeftinijih oblika vježbanja, a skupocjene članske iskaznice za teretane najčešće stoje netaknute u novčaniku.

Gotovo dvije trećine žena koje imaju iskaznicu za teretanu priznale su u istraživanju da bi radije prakticirale seks, pa čak i usisavale ako će im to pomoći sagorjeti kalorije. I izgleda da su dobro odabrale...

'Pola sata vođenja ljubavi sagorijeva od 150 do čak 350 kalorija, ovisno o tome koliko ste aktivni', otkriva Kerry McCloskey u knjizi The Ultimate Sex Diet.

Dobro je znati i da samo sat vremena ljubljenja sagorijeva 200 kalorija, a nije loša ideja ni obavljati kućanske poslove koji su idealni za mršavljenje.

Glumica Kim Cattrall, najpoznatija po ulozi Samanthe u seriji i filmovima Seks i grad, otvoreno je priznala kako je vođenje ljubavi među njenim omiljenim načinima za skidanje kilograma zajedno s vježbanjem pilatesa i ostalim treninzima s osobnim trenerom.

Neka istraživanja pokazuju da seks kao način vježbanja može smanjiti rizik od srčanih udara i pomoći ljudima da žive dulje. Liječnici tvrde da endorfin koji se oslobađa tijekom orgazma stimulira stanice imunosnog sustava što isto tako pomaže u borbi protiv nekih bolesti, primjerice raka, ali i u borbi protiv bora.

Svi oni koji nisu obožavatelji vježbanja i ostalih sportskih aktivnosti, kilograme mogu izgubiti svakodnevnim radnjama. Primjerice, da biste sagorjeli 200 kalorija potrebno je 48 minuta čišćenja ili 128 minuta kuhanja.

I šopingoholičari imaju svoj način mršavljenja, a 200 kalorija sagorijeva se u 63 minute hodanja po trgovinama i gledanja izloga.

Vjerovali ili ne, 75 minuta smijanja isto tako će vam pomoći da 200 kalorija nestane iz vašeg tijela. Ako ni jedan od ovih prijedloga nije po vašem ukusu, radite ono što volite i rezultati sigurno neće izostati. Obavljanje kućanskih poslova provjereno skida kilograme.