Najugodniji način mršavljenja – seks!

30-minutnim seksom obično potrošimo od 15 do 350 kalorija (ovisno koliko smo aktivni), a „radilice" koje vode ljubav 5 puta tjedno sagore u prosjeku 1650 kalorija, piše budi.in.

SlikaNjemački znanstvenici su proveli studiju u koju je bilo uključeno čak 500 parova. Dobrovoljci su bili zamoljeni da se vode ljubav isključivo u vertikalnoj poziciji (stajaćem položaju), najmanje jednom dnevno u periodu od dva tjedna.

Rezultati su pokazali da su žene nakon 2 tjedna u prosjeku izgubile od 3 do 5 kilograma, bez da su mijenjale dotadašnje prehrambene navike ili se dodatno znojile u teretani. Muškarci su pak učvrstili mišični tonus.

U stajaćem položaju ljudi koriste najviše energije kako bi prvenstveno održali ravnotežu. Kad je u pitanju „seks na nogama", gotovo sve mišićne skupine su aktivne, od mišića nogu, preko gluteusa do trbušnih i prsnih mišića. Stajaći položaj podrazumijeva fizičku aktivnost za oboje partnera, dok su u klasičnoj misionarskoj pozi žene porpilično pasivne.

Dakle, ako vam draga uskraćuje u zadnje vrijeme i nije baš nešto od volje, jednostavno joj garantirajte skidanje 3 do 5 kilograma u 2 tjedna. Budite sigurni da ćete dobiti i nekoliko puta dnevno.