Koje zdravstvene tegobe možete olakšati seksom

Koje zdravstvene tegobe možete olakšati seksom
... duševnog stanja svakog pojedinca. Dokazano je da seks ima i ljekovit učinak, osobito kod bolesti psihosomatskog izvora, a olakšava i rješava i brojne druge zdravstvene probleme.

Seks jača srce

Tijekom seksa naše disanje postaje dublje i brže što povećava razinu kisika u krvii jača srčani mišić. Za vrijeme spolnog odnosa se također povećava razina ženskog hormona estrogena, koji je poznat po svojim blagotvornim učincima na srce.

Seks smanjuje kolesterol

Kod muškaraca se tijekom seksa povećava razina testosterona koji pomaže jačanju kosti i mišića, a istovremeno snižava razinu kolesterola.

Seks ublažava simptome artritisa

Seksom se možete riješiti glavobolja i bolova koje prouzročuje artritis. Ako ste često pod stresom ne postoji bolja terapija od seksa. Također je odličan i za zdravlje prostate.

Seks rješava suvišne kilograme

Stručnjaci tvrde da sa seksom jednom na tjedan tijekom jedne godine potrošite 7 500 kalorija što odgovara trčanju 120 kilometara.

Seks olakšava predmenstrualni sindrom

Jedno istraživanje je potvrdilo da seks olakšava menstrualne tegobe. U istraživanju je sudjelovalo više od 1 000 žena. One žene koje su imale redovite spolne odnose rjeđe su se tužile na predmenstrualne i menstrualne bolove.

Izvor: savjetnica.com