Zoran Vakula: 'Htio sam biti 'prokleti tajni agent'

Zoran Vakula: 'Htio sam biti 'prokleti tajni agent'

Nikada nije mislio da će prognozirati vrijeme

Zoran Vakula, 48-godišnji omiljeni meteorolog HRT-a nikada nije mislio da će raditi ono što danas radi. Za novo izdanje 'Studija' otkrio je kako su njegovi dječački snovi išli u sasvim drugačijem smjeru. 'Kad se prisjetim mladosti, razmišljanja su bila kojekakva - učitelj, policajac, novinar, prodavač tiskovina, ugostitelj, čak i 'prokleti tajni agent', kako pjevaju Prljavci', rekao je Zoran i otkrio kako sve do treće godine studija nije znao čime se želi baviti. 

Zbog toga što je nastojao fakultet završiti na vrijeme, prvu pravu poslovnu ponudu dobio je tek u proljeće četvrte godine, kada mu je Tomislav Vučetić, tadašnji ravnatelj DHMZ-a ponudio posao. Nakon diplome, počeo je raditi kao meteorolog, zbog čega je danas jedan od najomiljenijih lica HRT-a. Da je simpatičan javnosti, potvrdile su i pjesme Ante Casha i Saše Antića, Miroslava Škore, Davora Radolfija, što mu je bilo vrlo iznenađujuće. 'O samim stihovima dalo bi se raspravljati, ali pozitivna energija kojom zrači pjesma je neprijeporna', komentirao je pjesmu 'Vakula', u spomenutom razgovoru. 

Titulu 'najomiljenijeg prognostičara' pripisao je ljubavi prema poslu. 'Ja samo radim svoj posao', rekao je i nadodao da se trudi ostati 'normalan'. Kritike, bile one pozitivne ili negativne, dobro podnosi i ne smetaju mu. 'Kritike su uvijek dobrodošle, ne samo pozitivne - ako su iskrene, jer od lažnih nema dugoročne koristi, nego i negativne, jer čovjeku daju spoznaju o raznolikosti mišljenja, pogleda, logike, mogućim promjenama i prilagođavanjima', ispričao im je Zoran. 

story.hr