I Vakula objavio svoju 'zimsku' prognozu, evo što očekuje

zoran vakula, Božić, zoran vakula, zoran vakula, vremenska prognoza, zima, zoran vakula, zoran vakula, vremenska prognoza, zoran vakula, vremenska prognoza, zoran vakula, zoran vakula, vremenska prognoza

HRT-ov meteorolog Zoran Vakula u najnovijoj je vremenskoj prognozi najavio nastavak babljeg ljeta još barem tjedan dana, a vjerojatno i dulje. Atmosfera će biti stabilna, prognozira Vakula, ali to nužno ne znači i posvuda suho i sunčano vrijeme.

"U danima bez ili sa slabim vjetrom velika je vjerojatnost veće rasprostranjenosti i dugotrajnosti niskih oblaka i magle, koje će biti i ponegdje na moru, a to će djelovati i na višu jutarnju i nižu poslijepodnevnu temperaturu. A kad ima oblaka, postoji mogućnost i gdjekoje kišne kapi, osobito na sjevernom Jadranu", upozorava Vakula.

Vjerojatnost za obilniju kišu u većem dijelu Hrvatske povećava se tek u drugom dijelu sljedećeg tjedna, a s njim i promjenljivije razdoblje, s temperaturom primjerenom kraju listopada i početku studenoga.

"Slijedom svega, unatoč svježijem razdoblju u prvom dijelu listopada, odstupanje srednje temperature zraka cijeloga mjeseca jamačno će u većini Hrvatske biti zamjetno - vjerojatno čak i više nego od srednje temperature zraka studenoga, ali manje nego za zimske mjesece - barem prema najnovijim dugoročnim prognozama, koje nastavljaju 'priču' starijih. Ostvare li se, što djeluje sve vjerojatnije, od velike i dugotrajne hladnoće ove zime ne moramo strahovati. No, to ne znači da neće biti povremenih kraćih hladnijih razdoblja, a vjerojatno će se pojaviti i neke druge nevolje povezane s 'nenormalnim' vremenom...", piše Vakula za HRT.