“Želimo svima 
pokazati svu ljepotu koju Hercegovci imaju”

Ostalo je još desetak dana za prijavu kandidatkinja za ovaj atraktivni izbor ljepote i zanimljiv modni događaj. Razgovarali smo s Anicom Kovač, voditeljicom ovog zahtjevnog projekta.

Kako ste došli na ideju da na zanimljiv način spojite atraktivan izbor ljepote i značajan modni događaj?

Jako se ponosim našim krajem i Hercegovinom, pa sam uz pomoć Mepas Malla te Dijane Pavković i Deane Leko došla na ideju da napravimo jedno ovakvo modno-zabavno događanje i, naravno, uz pomoć mojih sponzora pokažemo koju ljepotu imamo.

Koliko je u svemu tome pridonijela činjenica da ste bili prva pratilja Miss svijeta i uspješna osoba u svijetu modelinga?

Ne znam koliko je važno da sam bila to što sam bila. Mislim da je bitno ono što jesam. Imala sam sreću u svijetu ljepote, a svoje iskustvo u tom poslu želim podijeliti s drugim curama i omogućiti im da krenu mojim stopama. Još nismo ni svjesni koju ljepotu mi imamo.

Koliko se dosad prijavilo kandidatkinja za izbor ljepote Lice s naslovnice by Anica Kovač i Miss Mepas Malla?

Trenutačno imamo oko 60 prijavljenih djevojaka, a očekujemo ih još puno više. A možda neke još skupe hrabrost prijaviti se. Bilo bi lijepo. Htjela bih imati dvadeset doista najcura. Tražim lijepu djevojku koja će krasiti 2. broj "In vjenčanja", jedinog specijaliziranog časopisa za vjenčanja u BiH.

Prijave kandidatkinja traju do 16. kolovoza. Na koje se sve načine zainteresirane djevojke starije od 16 godina mogu prijaviti na ovaj atraktivni izbor ljepote, koji je ujedno i prilika djevojkama da na velika vrata uđu u svijet modelinga?

Djevojke se mogu prijaviti preko Facebooka Mepas Malla te preko njihovog info e-maila, kao i u samom centru Mepas Malla na info pultu u Mostaru.

Javni casting održat će se 23. kolovoza u Mepas Mallu u Mostaru. Tko će sve biti u ocjenjivačkom sudu koji će odabrati 20 finalistica i koliko još kandidatkinja očekujete?

Očekujem barem 200 cura. Možda je to čak i previše. Zasad imam dosta lijepih prijavljenih djevojaka. Ali ja tražim nešto posebno. Želim prirodnost, nježnost i karakter.
Djevojke će bit pozvane na javni casting 23. kolovoza, a taj dan odlučuje tim u kojem su Dijana Pavković i Deana Leko, koje su vlasnice i ujedno urednice časopisa "In vječanja", te osobe iz Mepas Malla i ja.

Djevojke će proći više faza uvježbavanja do finala, uz Vaše modne savjete. Što će sve kandidatkinje naučiti?

Zvuči kao da smo na nogometu. Ali vjerujte mi da nije to ni tako lako. Djevojke će imat izlaz u Adidas originalu. Adidas je bio toliko spreman podržati projekt da će svaka djevojka dobiti svoj outfit na dar. Zahvaljujem na tome. Djevojke će imati izlaz u Sherri Hillu, a za kraj u vjenčanicama hercegovačkih salona vjenčanica. Djevojke nisam htjela opterećivati s kupaćim kostima, a možda je to muškom rodu malo i krivo. Ali tražimo lice za naslovnicu "In vječanja". Želim da se djevojke trude da budu disciplinirane. I naravno da mi budu lijepe. Moje je da djevojke naučim držanje, hodanje na pisti i ponašanje pred fotoaparatom.

Finalni izbor za Lice s naslovnice by Anica Kovač i Miss Mepas Malla održat će se 13. rujna. Najavili ste da će djevojke u tri izlaza pokazati što su naučile. Što očekuje pobjednicu, odnosno Vašu nasljednicu, i ostale djevojke?

Svaka od djevojaka koja uđe u uži krug bit će zadovoljna. Jer uz pomoć sponzora i onih koji podržavaju ovaj projekt bit će lijepo darovane.

Jeste li već definirali scenografiju i glazbeni program finala?

Za scenografiju su zaduženi Dijana Pavković i Damir Ramljak. Imam viziju i točno znam što želim. Dijana će to sve kako treba stavit na papir i provesti u djelo. Za program želim mladom paru iz Mostara dati priliku da se pokažu u latinoameričkom plesu. Svoj nastup potvrdili su nam Maja Šuput i Tomislav Bralić s klapom Intrade, a neke detalje dogovaramo u hodu.

Projekt ima i humanitarni karakter?

Naravno. Uz mene uvijek ide i humanitarno djelovanje. Slastičarnica Pepi iz Mostara napravit će veliku humanitarnu tortu, koju će
javne osobe u žiriju, kao što su Robert Kovač, Ornela Vištica, Davor Šuker, Maja Šuput, Zoran Mamić, Enis Bešlagić i drugi rezati i prodavati u dobrotvorne svrhu. Sav skupljeni novac od prodaje donirat ćemo u humanitarne svrhe. Tu opet možemo dokazati koliko smo svi širokog srca.

Kako uspijevate uskladiti svoje obiteljske i profesionalne obveze?

Dica su mi već malo veća pa je sve lakše. A imam i pravog Livnjaka kući koji me podržava i dio mojih obveza u obitelji preuzme na sebe.

Koliko vidimo, uspješno surađujete s Deanom Leko i Dijanom Pavković?

Dijana je već 30 godina moja prijateljica, zajedno smo odrasle u Berlinu. A prvi naš projekt bila je naslovna stranica "In vječanja". To smo povezali i sa 2. sajmom vjenčanja u Hercegovini, na kojem sam bila zaštitno lice. Dobro se dobrim vraća. Deana i Dijana rade sajmove vjenčanja u Hercegovini i Hrvatskoj pa surađujemo na obostrano zadovoljstvo.

Kakva još modna iznenađenja možemo očekivati od Anice Kovač, prve pratilje Miss svijeta?

Spremna sam na sve. Želim opet raditi i naći najljepši kamen koji ću razviti u dijamant. Za kraj zahvaljujem svima koji me podržavaju, a to su: Auto centar Tomić BMW, kao generalni sponzor, Jana, kao službena voda projekta, brojni sponzori, kao što su Franck, Hermes, Violeta, cafe bar Maraschino, HT Eronet, Ledo, Bilotrade, Elektroprivreda, Adax, noćni klub H2O Zagreb, te sponzori koji su osigurali nagrade za djevojke, među kojima su Adidas original i Zlatarna Dodić. Ovom prigodom pozivam sve ljude da nam se pridruže i podrže ovo našu večer ljepote. Vidimo se u Mepas Mallu!

Vaša Anica!

vecernji.ba