Izbor za Miss Turizma BiH 2023: Očaravajuća ljepota i šarm na jednom mjestu

izbor za miss,Izbor za Miss turizma BiH,Miss Turizma BiH

Uzbudljivo ljeto čeka sve ljubitelje ljepote, elegancije i turizma u Bosni i Hercegovini. Izbor za Miss Turizma BiH 2023. godine donosi jedinstvenu priliku da otkrijemo očaravajuće ljepote ove zemlje i promoviramo talente mladih dama koje će predstavljati BiH na nacionalnom i internacionalnom nivou. 

Ovaj događaj promovirati će ne samo ljepotu, već i kulturu, tradiciju i multietničnost,  koje su duboko ukorijenjene na ovim prostorima.

‘‘Izbor za Miss Turizma BiH je više od puke revije ljepote. Ova manifestacija slavi bogatstvo i raznolikost ove zemlje, kao i njenu sposobnost da privuče posjetitelje iz cijelog svijeta. Svaki kutak BiH krije svoje posebne adute i priče, bilo da se radi o netaknutim prirodnim ljepotama, povijesnim spomenicima ili kulturnom naslijeđu. Ovo je platforma koja otkriva sve te skrivene dragulje i stavlja ih u središte pažnje‘‘, izjavio je Đurom Krčić, direktor Direkcije za izbor Miss turizma BiH za Miss tirizma Svijeta.

Prema njegovim riječima, ove godine, mlade dame iz svih krajeva Bosne i Hercegovine predstaviće svoj talenat, ljepotu i ambiciju. 

‘‘One su ponosne predstavnice svojih gradova i regija i spremne su da pokažu svijetu ono najbolje što ova prelijepa zemlja nudi. Kroz pripremne aktivnosti, natjecateljice će dobiti priliku da se uključe u razne oblike obrazovanja, treninga i mentorstva, kako bi izgradile samopouzdanje i unaprijedile svoje vještine’’, istakao je Krčić.

On je naglasio da je jedna od najvažnijih karakteristika izbora za Miss Turizma BiH  podrška humanitarnim i društveno odgovornim aktivnostima. 

‘‘Svaka natjecateljica ima priliku da se angažira u humanitarnim aktivnostima. Kroz svoj rad i utjecaj, Mis Turizma BiH 2023. će biti ambasador dobre volje, promovirajući vrijednosti solidarnosti. Ono što izdvaja ovu prestižnu manifestaciju od drugih sličnih događaja je uključivanje djevojaka u brojne projekte promocije turističke zajednice‘‘, istakao je Krčić. 

Mis Turizma BiH 2023. godine dobiće priliku da predstavlja zemlju na svjetskom izboru za Miss turizma na Filipinima krajem godine.