Savladaj štikle - lako je i jednostavno

Savladaj štikle - lako je i jednostavno
Nemoj paničariti, ti to možeš. Evo savjeta kako uspješno hodati na petama i biti cool:

1. Uvijek se drži uspravno
Jedan od ključnih elemenata za hodanje u visokim petama je pravilno držanje. Stoji uspravno, glavu digni visoko i hrabro koračaj naprijed. No nemoj pritom izgledati kao da ti u stražnjici stoji metla. Budi opuštena i pobrini se da su ti ruke "lagane" kako bi ti pomogle u održavanju ravnoteže

2. Vježbaj pred ogledalom
Obuj štikle, stani ispred ogledala i probaj učiniti nekoliko koraka ulijevo i udesno. Na taj ćeš način vidjeti pristaju li ti i možeš li održati ravnotežu. Svijet drukčije izgleda kad ga gledaš s visine pa se navikni na novi osjećaj.

3. U štiklama se ne smije sklizati
Ako ti se čini da je štikla pomalo labava i ne pristaje ti kao salivena, probaj si pomoći silikonskim ulošcima. Osim što će ti uz njihovu pomoć cipela biti udobnija, stopalo unutar nje neće se klizati. Obavezno provjeri i potplate. Ako su skliske, odnesi ih postolaru.

4. Koračaj sporo i odmjereno
Nemoj stupati, energično nabijati petama tako da te cijeli kvart čuje, i lamatati rukama kao da nekoga dozivaš u pomoć. Kad si u štiklama, ne žuri. Opusti tijelo i polako, sitnim koracima, koračaj naprijed. Slijedi ritam svojih bokova i pravilno raspodijeli težinu tijela.

5. Kad god možeš - sjedni
Cijelu noć ćeš provesti u štiklama? To zvuči naporno. Stoga kad god i gdje god uhvatiš priliku - sjedni i odmori se. Svakih pola sata pronađi neko zanimljivo društvo. Udobno se smjesti, damski prekriži noge i svima pokaži svoje prekrasne štikle.

6. Uvijek pršti samopouzdanjem
Glavni razlog zašto žena koja nosi štikle izgleda toliko lijepo jest samopouzdanje. Čak i ako nemaš previsoko mišljenje o sebi, glumi da ga imaš. Umisli si da si najljepša žena na svijetu i ni pod razno ne skidaj osmijeh s lica.

7. Vježba, vježba i opet vježba
Čak i kad dođeš do točke da se udobno osjećaš dok koračaš u štiklama, i dalje vježbaj. Hodanje u štikla - ma je jedno sasvim novo iskustvo koje ne smiješ uzi - mati zdravo za gotovo. Zadnje što želiš jest obrukati se pred ekipom i, eventualno, uganuti zglob.

8. Gledaj kuda hodaš
Čak i pravim profesionalkama u potpeticama može se dogoditi nezgoda. Stoga uvijek treba uzeti u obzir površinu po kojoj hodaš. Prije nego što hrabro zakoračiš, provjeri je li površina skliska, puna kamenčića ili možda rupa. Zato - gledaj kuda hodaš!

9. Ne biraj previsoku petu
Koliko god ti se neke cipele dopale, ako u njima izgledaš kao Bambi na ledu, one nisu pravi izbor. Pripazi na visinu potpetice. Nemoj biti previše ambiciozna i odmah zgrabiti štiklu od deset centimetara. Prije nego što u njima izađeš, probaj ih razgaziti kod kuće.

10. Prvo peta, pa onda prsti
Pazi na mekoću koraka. Kako bi izgledala graciozno, prvo na tlo spusti petu, pa onda lagano i prste. Kad si punim stopalom na tlu, prvo podigni petu, kao da želiš stati na prste, i zatim nježno zakorači. Dok to radiš, zamišljaj da letiš dva metra iznad zemlje i da ti nijedna cura nije ravna.

Izvor: cool.hr