Plivači i plivačice troše najviše kondoma, neki čitaju, a neki...

Čini se kako situacija nije puno drukčija ni u Londonu. U olimpijskom selu je 10.500 sportaša, podijeljeno im je 150.000 kondoma (50.000 više nego u Pekingu), a britanski Daily Mail je istražio što to rade sportaši pojedinih zemalja.

Tako su saznali da su Palestinci slavili s kazahstanskom reprezentacijom njihovu zlatnu medalju u dizanju utega, u isto vrijeme, na drugom kraju "sela", jedna hrvatska košarkašica igrala je biljar s mačevaocem iz Venezuele, dok je hrvač iz Namibije pio s kubanskim kanuistima...

Zaista šaroliko društvo u koje spadaju i talijanski "golupčići", plivačica Federica Pellegrini i njezin dečko, kolega iz reprezentacije, Fillipo Magnini. Imali su plan uoči Igara, a on je bio apstinencija. No upravo su plivači u Londonu na glasu kao najčešći u ljubavnim noćnim akcijama.

- Apstinencija? Ma nema šanse. Jesi li ti lud - odgovorila je plivačica Pellegrini na prijedlog svog dečka i kolege iz reprezentacije o suzdržavanju tijekom olimpijskih igara.
Fillipo Magnini valjda se htio koncentrirati samo na Igre. No Pellegrini ima druge igre na pameti.

Na drugom kraju olimpijskog sela, američka sprinterica Lauryn Williams i srednjeprugašica Alysia Montano osnovale su knjižnicu u kojoj provode večeri uz poeziju i ljubavne priče.
- Već prve večeri došlo je 15 sportaša, a među njima je bilo i muškaraca - rekla je Alysia Montano.