Majka silovala gay tinejdžera da izliječi njegovu homoseksualnost

Majka silovala gay tinejdžera da izliječi njegovu homoseksualnost
Indijska LGBT organizacija je upozorila da roditelji postaju toliko očajni da imaju 'straight' djecu da čak potiču rođake, braću pa čak i majke da siluju gay djecu. Prenosi Danas.hr.

Gay seks je kažnjiv sa do deset godina zatvora u Indiji, zbog čega mnoge obitelji ne vide drugog izbora osim'korektivnog silovanja'.

LGBT zajednica iz indijske države Telengana prijavila je petnaest takvih slučajeva u zadnjih pet godina, ali član te zajednice Vyjayanti Mogli tvrdi da ima puno više žrtava koje su pre uplašene da bi govorile o tome.

"Na takve slučajeve ne nailazimo zato što se prijavljuju, već zato što traže pomoć u bijegu iz svojih domova," Mogli je izjavio za Times of India. Kaže da većina žrtava želi blokirati sjećanja na to da su ih napali njihovi voljeni, i u svrhu toga radije će prekinuti sav kontakt s obitelji nego ih prijaviti.

Mogli kaže da su u nekim zajednicama u južnoj Indiji brakovi između rođaka česti i da roditelji odluče za koga će se kćer udati brzo nakon njenog rođenja. Ako se otkrije da je djevojka u vezi s drugom djevojkom, "stariji članovi obitelji vjeruju da će je seks s njenim 'budućim' izliječiti, čak i ako je prisilan."

Indijski Vrhovni sud je 2013. godine ponovo uveo kolonijalni zakon koji brani gay sex.